13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Pistele de bicicliști de pe malul Cibin și Calea Dumbrăvii, acceptate pentru finanțare europeană

Cele mai citite

Primăria Sibiu a anunțat că două dintre proiectele aflate în proces de implementare au trecut de etapa de evaluare și au intrat în etapa de precontractare, fiind declarate eligibile pentru acordarea finanțării din fonduri europene. Este vorba despre pistele de biciclete de pe malul Cibinului și modernizarea Căii Dumbrăvii.
După cum anunță reprezentanții primăriei, primul proiect este „Traseul pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin”, un proiect în valoare de 56,46 milioane de lei. Acest proiect are ca scop principal crearea de piste sigure pentru biciclete, într-un cadru natural atractiv, contribuind astfel la promovarea deplasării cu alte mijloace decât cele motorizate. Concret, se va amenaja un traseu pentru biciclete în lungime totală de peste 3,6 km pe malurile Cibinului, de la strada Maramureșului până în cartierul Gușterița, în zona podului autostrăzii. Pe traseu vor fi amenajate și pasarele pentru traversarea de pe un mal pe celălalt și pentru a face legătura cu pistele existente pe strada Viitorului și strada Mureșului.. Pe traseu se va amenaja rețeaua de iluminat public eco, o parte din acești stâlpi urmând să fie dotați și cu hotspot-uri pentru Wi-Fi. De asemenea, vor fi realizate și câteva spații de odihnă unde se va amplasa mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi). Malurile Cibinului vor fi amenajate și din punct de vedere peisagistic și se vor planta arbori.
Al doilea proiect care a trecut într-o nouă etapă este „Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii”,  un proiect în valoare de 21,42 milioane lei. Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți infrastructura pentru transportul public și de a reamenaja infrastructura pentru deplasarea pietonală și pe bicicletă. Pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și strada Siretului se va amenaja o bandă dedicată exclusiv transportului public, autobuzele urmând să circule în dublu sens. Pe această porțiune se vor crea și piste pentru biciclete, se vor moderniza trotuarele și se vor reconfigura zonele verzi.
Proiectele au fost depuse în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 4 – Dezvoltare Urbană Durabilă, înscriindu-se în programul amplu al administrației locale menit să crească mobilitatea în Sibiu.
Etapa următoare presupune semnarea contractelor de finanțare, urmată de derularea proceduril clasice de achiziție pentru execuția lucrărilor propriu-zise.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect