12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Peste 4.500 de medieșeni și locuitori ai zonei de nord au actele de identitate expirate

Cele mai citite

La sfârșitul anului 2019, în evidențele Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanei Mediaș figurau un număr de 4.542 de persoane cu acte de identitate expirate. Dintre acestea, 3.774 sunt acte expirate în anii anteriori.
Este vorba, în marea majoritate a cazurilor, de persoane care sunt plecate din țară a căror acte au expirat, dar figurează cu domiciliul stabil în Mediaș și localitățile învecinate. Un număr mare de restanțieri sunt înregistrați și în ceea ce privește copiii care au împlinit 14 ani și care nu au cerut primul act de identitate în termen, în acest caz fiind vorba despre 1.245 de persoane.
Pentru a încerca diminuarea cazurilor de persoane care au acte de identitate expirate, reprezentanții Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanei Mediaș fac un apel către toate persoanele să își verifice termenul de valabilitate al actului de identitate.
De asemenea, Evidența Persoanei Mediaș trimite trimestrial înștiințări persoanelor care au actele de identitate expirate să se prezinte la sediul serviciului pentru intrarea în legalitate.
Termenul de eliberare a actelor de identitate în cadrul Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanei Mediaș este cuprins între una și patru zile lucrătoare, programul de lucru cu publicul fiind de luni până vineri între orele 8.30-13, în zilele de marți fiind program și după amiaza între orele 16-18.30.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect