5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Se discută acordul-cadru pentru reabilitarea drumului spre Ighișul Nou

Cele mai citite

Consilierii locali din Mediaș vor discuta la ședința ordinară aferentă acestei luni proiectul de hotărâre privind însușirea unui acord-cadru de parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială Mediaș și Administrația Națională Apele Române-Administrația Bazinală de Apă Mureș pentru implementarea proiectului de reabilitare și modernizare a drumului care frace legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou.
Reabilitarea acestui drum este parte integrantă a unui proiect de aproximativ 5 milioane de euro care mai prevede și amenajarea unui Centru Multifuncțional-Educațional în corpul E al fostei Școli de Aviație din oraș.
În privința reabilitării drumului care face legătura cu satul aparținător Ighișu Nou, responsabilii primăriei și-au propus reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare pentru trafic pietonal, amenajarea unei piste pentru bicicliști, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială, consolidări ale zidurilor de sprijin și extinderea rețelei de iluminat. Valoarea acestui prim proiect este de 9,1 milioane de lei.
În ceea ce privește Centrul Multifuncțional-Educațional, care urmează să fie amenajat într-unul dintre corpurile de clădire ale fostei de Școli de Aviație, se dorește implicarea medieșenilor în activitățile cultural-recreative care vor fi organizate. Viitorul centru va găzdui săli de teatru și spectacole, sală de canto, ateliere pentru machetare și printare tridimensională, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli de conferințe. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 14,1 milioane de lei.
Primăria Mediaș a depus la finalul anului 2018 o cerere de finanțare pentru a primi fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa 13.1 care vizează îmbunătățirea calității vieții populației din în orașele mici și mijlocii din România.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect