19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Terasele din Sibiu vor avea o taxă specială, diferită de taxa de ocupare a domeniului public

Cele mai citite

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, va propune consilierilor locali modificarea sistemului de taxare a teraselor sibiene, cu o taxă specială, care să înlocuiască actuala taxă de ocupare a domeniului public. Măsura are ca scop, după cum anunță primăria, sprijinirea economiei locale.
Conforma anunțului Primăriei Sibiu, propunerea de modificare a taxării teraselor va fi discutată în ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din 28 mai.
“Pentru a încuraja și susține mediul de afaceri local, Primăria Sibiu continuă să adopte măsuri care să genereze efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltării economice a Sibiului. Terasele fac parte din farmecul Sibiului, atât pentru sibienii care își petrec timpul liber în centru, cât și pentru turiștii care vizitează orașul, reprezentând un pilon important în turismul local. Acesta este unul dintre motivele pentru care am extins pietonalul din centrul istoric și vom continua să eliberăm de mașini noi zone, făcând loc Sibiului frumos, inclusiv acestor terase. În sensul sprijinirii proprietarilor acestor structuri, voi propune Consiliului Local înlocuirea taxei de ocupare a domeniului public cu o taxă specială de amplasare a teraselor. Am ales această variantă deoarece terasele sunt amplasate pe domeniul public aproape pe tot parcursul anului și, de aceea, se pot încadra în altă categorie decât ocuparea temporară a domeniului public.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Taxa specială ar urma să se aplice proprietarilor de hoteluri care includ restaurante, restaurantelor, cafenelelor și barurilor care doresc amplasarea de terase pe domeniul public. În acest an dificil, cuantumul taxei a fost stabilit la o valoare modică, de 0,5 lei/mp/zi.
Dacă este aprobată de Consiliul Local, noua taxă va fi percepută începând din luna iunie. O facilitate oferită operatorilor în acest context dificil se referă la modalitatea de plată a taxei. Dacă înainte aceasta trebuia achitată în avans pentru a obține avizul de ocupare a domeniului public, anul acesta taxa specială pentru amplasarea teraselor va putea fi plătită până la finalul perioadei de valabilitate a avizului emis, dând astfel timp operatorilor să înceapă să încaseze după redeschidere.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect