13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Gabriel Tischer renunță la mandatul de la Aeroport

Cele mai citite

Gabriel Tischer renunță la mandatul de președinte al Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, în urma dobândirii calității de consilier județean. Cele două funcții fiind incompatibile, reglementările legale îl obligă ca, în termen de 15 zile, de la depunerea jurământului să renunțe la mandatul de la Aeroport.

 
„Mulțumesc pe această cale colegilor din Consiliul de administrație, directorilor din echipa executivă și tuturor colegilor din echipa aeroportului pentru colaborarea din ultimii trei ani. Împreună am reușit creșterea numărului anual de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internațional Sibiu de la 390.000 în anul 2016 la 726.000 în anul 2019, ceea ce a însemnat o creștere a veniturilor de la 19 milioane lei la 29 milioane lei în aceeași perioadă. Reproiectarea și reconstruirea parcării aeroportului și reconfigurarea terminalului de pasageri au dus la creșterea confortului călătorilor și, în primul rând, la o scădere importantă a timpilor de așteptare. Aeroportul internațional Sibiu a avut un rol important în desfășurarea Summitului șefilor de state și de guvern din Uniunea Europeană, precum și rolul de gazdă a ceremoniei de plecare a Sanctității Sale Papa Francisc, evenimente care au contribuit la creșterea notorietății Sibiului, și, implicit, a aeroportului. Din nefericire, contextul actual generat de efectele pandemiei a făcut imposibilă creșterea în continuare a traficului aerian și atingerea obiectivului de 1.000.000 de pasageri prevăzut pentru anul 2021. Cu toate acestea, sunt convins că profesionalismul, implicarea și devotamentul colegilor de la aeroport constituie o premisă esențială a dezvoltării acestuia, odată ce lumea își va reveni la normalitatea pe care o așteptăm și ne-o dorim cu toții”, a declarat Tischer.
Acesta a spus că, pentru el,  Aeroportul reprezintă „un obiectiv strategic în dezvoltarea economică a județului nostru și în contextul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est NATO de la Sibiu, dar, mai presus de toate, un proiect de suflet căruia îi voi rămâne fidel”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect