12.9 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

USR a stabilit numele subprefectului de Sibiu: unul dintre consilierii locali

Cele mai citite

USR și-a adjudecat poziția de subprefect al județului Sibiu în cadrul negocierilor cu PNL, precum și al celor interne din alianța cu PLUS, și-l va desemna pe actualul consilier local Laurențiu Theodoru în această funcție, potrivit unor informații neoficiale.

Negocierile partidelor aflate la guvernare au stabilit ca județul Sibiu să aibă prefect din partea PNL, iar subprefect din partea Alianței USR PLUS. Între cele două partide care formează alianța înțelegerea a fost ca USR să ia acest post, în timp ce PLUS să primească alte funcții de prefect și subprefect, printre care și cea de prefect al Bucureștiului.
Alegerea pentru Sibiu a fost una ușoară, dat fiind faptul că USR l-a desemnat numai pe Laurențiu Theodoru, fiind astfel singurul candidat calificat potrivit negocierilor. PLUS a desemnat două persoane, care mai degrabă au fost o formalitate, Eleonora Scarlet Ritter și Roxana Fediuc, deoarece postul era deja negociat. La nivel național, USR a primit două treimi din funcții, potrivit algoritmului intern al alianței.

Laurentiu Theodoru

Laurențiu Theodoru este vicepreședinte al organizației USR Sibiu și a fost ales consilier local pe listele partidului. Theodoru este absolvent de Electronică și Telecomunicații la Iași, a lucrat în acest domeniu timp de 30 de ani, după care a devenit evaluator autorizat.
La rândul său, PNL urmează să desemneze numele noului prefect, cel mai probabil urmând să fie desemnat tot Mircea Crețu, actualul deținător al portofoliului.
Partidul Național Liberal a ales județul Sibiu în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare, în detrimentul Bucureștiului și al altor județe mai mari. Șefii PNL, printre care Raluca Turcan, ministru al muncii și președinte PNL Sibiu, au vrut să securizeze procentajele foarte bune obținute de partid la alegeri, în județul nostru.
În baza algoritmului negociat, PNL va avea prefect în 23 de județe, USR în 9 județe, PLUS în 5 județe, iar UDMR, în 5 județe. PNL va avea subprefect în județele în care prefectul aparține USR PLUS și invers. La București sunt 3 subprefecți, care vor fi numiți de PNL și UDMR. În județele USR PLUS, împărțirea s-a făcut pe algoritmul intern.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se apropie vacanța de primăvară a elevilor. Câte zile libere vor avea copiii

Vacanța de primăvară pentru copiii de grădiniță, elevi și profesori începe sâmbătă, 27 aprilie, și durează 11 zile, până...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect