5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Peste 900 de sibieni așteaptă eliberarea cărților de identitate. Termenul anunțat de Evidența Persoanelor a crescut la 45 de zile

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Sibienii se confruntă în continuare cu întârzieri ale emiterii cărților de identitate, din cauza lipsei plasticului pe care sunt imprimate actele de identitate. Primăria anunță acum o prelungire a termenului de eliberare.

Termenul la care vor fi eliberate cărțile de identitate persoanelor cu domiciliul în Sibiu se prelungește la 45 de zile, după cum anunță Primări Sibiu. Motivul este același, „lipsa pe plan național a materialelor necesare pentru producerea și tipărirea actelor”. Plasticul necesar cărților de identitate este furnizat către localități de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București, subordonată Ministerului Afacerilor Interne. În luna ianuarie, termenul fusese prelungit de la 10 zile, cât era prevăzut în legislația în vigoare, la 30 de zile.
Potrivit informațiilor transmise de primărie, Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date de Evidentă a Persoanelor Sibiu tipărește zilnic doar 2-4 cărți de identitate, numai pentru motive temeinic justificate în scris de către solicitant  și doar în cazuri de maximă urgență. În acest context, numărul persoanelor care au depus cereri de eliberare a unui nou act de identitate a crescut foarte mult. Primăria spune că serviciul din subordine a primit, din 9 februarie și până astăzi, 930 de solicitări care nu au fost încă soluționate. Serviciul public va prelua și în continuare cererile cetățenilor conform programărilor online.
Pentru ca persoanele care depun solicitări pentru un nou act să nu rămână fără documente de identitate, s-a decis ca actele de identitate existente, valabile, să fie lăsate în posesia titularului, până la eliberarea noii cărți de identitate. Prin acte de identitate valabile se înțelege și actele expirate în perioada stării de urgență, stării de alertă, precum și în perioada de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.
Informații actualizate la zi privind eliberarea cărților de identitate se găsesc pe site-ul sibiu.ro, la secțiunea dedicată Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor: https://www.sibiu.ro/images/uploads/servicii/Eliberare_acte_de_identitate.pdf

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Egal pentru FC Hermannstadt cu Botoșani. Gol fenomenal marcat de Neguț

FC Hermannstadt a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de vineri după amiaza cu FC Botoșani. Sibienii au evoluat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect