16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Contract pe doi ani, pentru semnalizarea rutieră din Sibiu, la un milion de lei

Cele mai citite

Semnalizarea verticală”, adică întreg sistemul de semnalizare rutieră din Sibiu, care cuprinde indicatoare, oglinzi, lumini pentru treceri de pietoni, parapete etc., care are ca scop „conformarea și înțelegerea modului de desfășurare a circulației pe drumurile publice”, face obiectul unei noi licitații desfășurate de Primăria Sibiu, care pune la bătaie un contract pentru doi ani.

Obiectul lucrărilor de semnalizare verticală din municipiul Sibiu, scos la licitație de Primăria Sibiu, cuprinde „montarea de indicatoare rutiere într-un interval de timp cât mai mic de la data constatării lipsei sau deteriorării acestora sau de la data comunicării beneficiarului către excutant”. De asemenea, include „punerea în aplicare a semnalizării rutiere conform celor stabilite în comisia de circulație”, se mai arată în caietul de sarcini.

Compania care va câștiga contractul va furniza aceste servicii timp de doi ani, iar prețul estimat de primărie este de 928.480 de lei. Banii provin din bugetul primăriei. În cadrul proiectului, pe lângă indicatoare, primăria solicită și limitatoare de viteză din cauciuc, vopsite în galben și negru, ce vor fi prinse în asfalt în locurile stabilite de comisia de circulație a primăriei. Condiția tehnică pentru aceste limitatoare este să nu afecteze suspensia autovehiculelor la viteze mai mici de 30 km/h.

Pentru trecerile de pietoni sunt solicitate indicatoare luminoase cu lumină LED sau cu „flash-uri intermitente”.

Contractantul trebuie să fie disponibil ca în termen de trei ore de la solicitarea înlocuirii sau reparării unui indicator din categoria STOP, CEDEAZĂ TRECEREA, TRECERE PENTRU PIETONI, ACCESUL INTERIZS, dar și a celor temporare de semnalizare a unor pericole să poată executa comanda. Pentru alte indicatoare termenul de execuție este de 24 de ore, iar pentru limitatoare și parapete este de 5 zile.

Caietul de sarcini prevede ca recepția lucrărilor să se facă lunar, în baza unor rapoarte de activitate, însoțite de fotografii și alte dovezi ale lucrărilor efectuate. Contractul urmează să înceapă la 1 octombrie 2021.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Transfăgărăşanul ar putea fi deschis tot anul

Reprezentanții judeţelor Sibiu şi Argeș au discutat cu guvernații posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect