Connect with us

Administrație

VIDEO & FOTO Cum arată Stadionul Municipal Sibiu la interior, cu șase luni înainte de finalizare

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal din Sibiu continuă cu viteză, chiar dacă Sibiul nu mai are nicio echipă în Liga 1, iar singura echipă cu potențial să ajungă din nou acolo este oficial în insolvență. Galeria foto realizată de Sibiu 100% pe stadion arată că lucrările au avansat serios, iar inaugurarea în prima parte a anului viitor este posibilă, deși vechea tribună a fost demolată, contrar proiectului inițial.

lucrari stadion Sibiu oct 2021 (6)

Constructorul CON-A a ajuns cu lucrările la Stadionul Municipal Sibiu în stadiul în care a fost finalizat montajul gradenelor, cel al structurii ce va susține viitorul acoperiș, iar la tribuna oficială se lucrează deja la interioarele de rigips și la instalații, fiind instalat o bună parte a acoperișului. În tot acest timp, gazonul care a costat nu mai puțin de 1 milion de euro a fost menținut într-o stare impecabilă, fiind gata de utilizare în orice moment. De altfel, Primăria Sibiu plătește sume considerabile și pentru întreținerea acestui gazon la nivel competițional: aproape 200.000 de euro pe an.

lucrari stadion Sibiu oct 2021 (7)

O problemă în plus apărută este vechea tribună oficială, care potrivit contractului ar fi trebuit să rămână în picioare și să fie integrată în noul stadion, dar care acum este demolată. Motivul este starea degradată pe care au constatat-o specialiștii, iar acest lucru ar putea întârzia data de finalizare. În plus, vor apărea noi costuri suplimentare, în valoarea finală a contractului.

lucrari stadion Sibiu oct 2021 (12)

În acest moment, au fost demolate acoperișul vechi al fostei tribune oficiale și gradenele, fiind încă în picioare clădirea existentă sub această tribună, dar și o parte a structurii de rezistență a fostei tribune, situată pe Aleea M. Eminescu, din parcul Sub Arini.

Primăria Sibiu a plătit circa 1,5 milioane de euro pentru ca această tribună să fie renovată și modernizată firmei Construcții SA, bani care acum vor deveni moloz.

PUBLICITATE

Pentru întreg stadionul, primăria sibiană va plăti din bugetul propriu cel puțin 27 de milioane de euro, cât a fost la momentul semnării valoarea contractului de modernizare.

Stadionul Municipal Sibiu va avea circa 12.000 de locuri și va îndeplini condiții pentru desfășurarea de meciuri la nivel UEFA.

lucrari stadion Sibiu oct 2021 (2)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (1)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (18)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (16)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (15)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (14)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (11)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (10)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (9)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (8)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (5)
lucrari stadion Sibiu oct 2021 (3)

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ