Connect with us

Administrație

FOTO Sibienii vor avea o nouă creșă, în Vasile Aaron

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Locuitorii cartierului Vasile Aaron din Sibiu vor avea la dispoziție o nouă creșă, cu 60 de locuri, ce va fi construită de Primăria Sibiu începând din această toamnă.

Primăria Sibiu și constructorul NV Const SRL au semnat contractul pentru construirea unei noi creșe, pe strada Electricienilor, nr.1, din cartierul Vasile Aaron. Creșa va avea 60 de locuri pentru copiii din cartier și ar trebui să fie finalizată în următoarele șase luni. Lucrările ar trebui să se deruleze rapid, deoarece creșa va fi realizată într-o clădire existentă, ce va fi transformată.

“Este nevoie de mai multe locuri în creșele de stat și ne concentrăm și pe astfel de investiții. Reamintesc că sunt în construcție creșele din cartierul Țiglari și Ștrand, termenul de finalizare a acestora fiind în vara anului viitor. De asemenea, amenajăm o nouă creșă în cartierul Lazaret, unde lucrările se vor încheia până la finalul acestui an. Prin investițiile menționate vom crea încă 300 de locuri pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani”, a anunțat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la semnarea contractului.

Primăria va plăti pentru lucrările la noua creșă 3,9 milioane de lei, lucrările urmând să includă refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, reabilitarea acoperișului, termoizolarea fațadei și alte lucrări de amenajare exterioară a clădirii.

creșă Vasile Aaron (1)

Creșa va avea acces din str. Semaforului, iar pe terenul clădirii va fi amenajat și un loc de joacă pavat cu dale din cauciuc, precum și spații verzi în jurul creșei și al curții.

PUBLICITATE

La interior va fi realizată recompartimentarea spațiilor interioare, pentru a se crea 4 săli de grupă, o sală multifuncțională pentru masă și alte activități, precum și grupuri sanitare, cabinetul medical, bucătăria, spălătoria, o sală pentru depozitarea cărucioarelor, spațiile administrative, vestiare și spații de depozitare. De asemenea, va fi realizat un bloc alimentar.

Contractul include și achiziția dotărilor specifice, respectiv mobilier și echipamente didactice și pentru bucătărie.

creșă Vasile Aaron (3)

 

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ