4.1 C
Sibiu
marți, martie 19, 2024

VIDEO Se toarnă asfalt pe DJ 106 C, în Cartierul Arhitecților, dar strada va fi gata anul viitor

Cele mai citite

Unul dintre cele mai importante șantiere din județul Sibiu, cel puțin la nivel de infraastructură rutieră, recuperează încet întârzierile pe care le-a acumulat în ultimul an. Consiliul Județean a anunțat că se toarnă asfalt pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie, pe tronsonul din dreptul Cartierului Arhitecților. CJ spune însă că lucrările vor fi finalizate anul viitor.

Lărgirea șoselei care leagă Sibiul de Cisnădie, în dreptul Cartierului Arhitecților, a ajuns la un grad de finalizare de 60%, după cum transmite Consiliul Județean, care a publicat și un material filmat cu stadiul lucrărilor. După cum se poate vedea, sunt porțiuni care se asflatează, dar mai sunt suficient de multe lucrări de efectuat.
„Extinderea drumului județean DJ 106 C Sibiu – Cisnădie, pe tronsonul din dreptul cartierului Arhitecților, este o investiție importantă a Consiliului Judetean Sibiu, pentru ca locuitorii din acea zonă să beneficieze de un trafic fluid, fără ore pierdute în trafic din cauza blocajelor”, explică cei de la CJ Sibiu.
Informația momentului este legată de faptul că în ultimele două săptămâni s-a așternut asfalt, fiind executate podul nou peste pârâul Seviș, cu 4 benzi de circulație, extinderea drumului la 3 benzi de circulație, lucrări la rețeaua de ape pluviale, relocări pentru rețelele electrice și de apă, borduri, trotuare și pistă de bicicliști, așternere straturi de asfalt.
Potrivit Consiliului Județean, lucrările continuă cu finalizarea relocării rețelelor de utilități, așternere asfalt, montare și execuție borduri, amenajare trotuare și pistă de biciclete.
Cea mai recentă actualizare a valorii acestei investiții, realizată din bugetul propriu al CJ și alocări de la bugetul de stat, arată că vor fi plătiți 26,6 milioane de lei.
Termenul de finalizare prevăzut de contract este luna martie 2022.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunțul transmis de ANM

Vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect