fbpx
Acum citesti:
Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie se deschide în 14 noiembrie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie se deschide în 14 noiembrie

Constructorii au lucrat intens în aceste zile pentru a termina de asfaltat ultimele porțiuni ala autostrăzii Săliște-Cunța, rămase în zona Aciliu, unde au fost probleme cu alunecările de teren. Data la care va fi deschisă circulația este vineri, 14 noiembrie. „Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Narcis Neaga, ne-a confirmat că în data de 14 noiembrie traficul se va deschide pe acest lot al autostrăzii, după cum a anunțat cu ceva timp în urmă și Ministrul Transporturilor, Ioan Rus”, a declarat Radu Nechit, purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean Sibiu.
Autorităţile au anunţat acum câteva luni că circulaţia va fi deschisă la jumătatea lunii noiembrie, însă lucrările în zonele exterioare șoselei vor fi terminate abia în 2015. .
„În 15 noiembrie, pe această autostradă, din declaraţiile partenerilor şi colaboratorilor noştri mergem la vot pe autostradă, pe 16, clar”, a spus ministrul Ioan Rus, aflat în inspecție pe șantier, la începutul lunii octombrie.
Acesta a dat asigurări că lucrările care mai sunt de executat nu vor afecta traficul. „Nimic din ceea ce înseamnă circulaţie nu va fi împietat, va fi gata. Stânga-dreapta zonei de circulaţie vor mai fi lucrări de executat, dar fără ca acestea să pună în pericol siguranţa circulaţiei, asta am înţeles, lucrările care se vor desfăşura acolo nu vor afecta nici circulaţia nici siguranţa circulaţiei. La orice problemă există soluţie tehnică. Dânşii obligă soluţiile tehnice necesare şi suficiente ca să blocheze alunecări de teren care să afecteze zona de circulaţie”, mai declara ministrul Ioan Rus.

Cei 22 de kilometri din autostrada Orăștie – Sibiu, lotul 3, au fost singurii rămași neinaugurați anul trecut, în decembrie, când circulația a fost deschisă pe celelalte 3 tronsoane. Date tehnice despre lotul 3 – Cunța – Săliște – lungime 22,11 km, valoare 604,7 mil. lei fără TVA, antreprenor general: Impregilo SpA, trei poduri peste cursuri de apă, trei pasaje peste căi de comunicație, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spațiu de parcare si servicii. Termenul de finalizare stabilit inițial a fost aprilie 2013.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.