4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Bugetul judeţului, votat în ședință extraordinară

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Consilierii judeţeni au votat joi, în şedinţă extraordinară bugetul judeţului Sibiu pe anul 2015. Suma totală aprobată este de 274 milioane de lei, repartizați pentru investiții, în proporţie de 22,75 la sută, iar 77,25 la sută din fonduri sunt alocate cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare pentru instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Toți cei 26 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa extraordinară au votat pentru aprobarea bugetului județean pentru anul 2015.

„Este un buget echilibrat, ce acoperă tot ce ține de întreținere, salarii, funcționare pentru toate cele 24 de instituții aflate în subordine și 19 unități de asistență socială. Pe programul de investiții, am dat prioritate celor din domeniul sănătății, la Spitalul Clinic Județean, unde am început un program amplu de investiții, și în zona de infrastructură. Ne bazăm pe sprijin și pe ordonanța 28, am făcut propuneri, noi sperăm că și în zona aceasta vom primi resurse de la bugetul statului, estimăm peste 20 de milioane de lei, care să sprijine eforturile noastre investiționale în domeniul sănătății și al infrastructurii de drumuri județene și comunale”

, a declarat Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu.
Tot în cadrul şedinţei extraordinare din 12 februarie, consilierii judeţeni au aprobat cu 26 de voturi modificarea tarifelor pentru serviciile oferite de Complexul Naţional Muzeal Astra pentru anul 2015. Astfel un bilet de intrare pentru adulţi va costa 17 lei de persoană (în 2014 tariful a fost de 15 lei de persoană), pentru pensionari va costa 10 lei de persoană (în 2014 tariful a fost de 7,5 lei de persoană), iar abonamentul anual familial unic, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului (părinţi + copii) va costa 80 de lei pe an (în 2014 tariful a fost de 50 de lei pe an).
Consilierii judeţeni au mai aprobat numirea lui Florin Ioan Munteanu pentru exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţa a Persoanelor Sibiu.
Citeste si Florin Munteanu, propus director pentru Evidenta Populatiei

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect