4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

APM Sibiu a lansat oficial cel mai mare proiect derulat de agenție

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a organizat vineri, 27 februarie, conferința de lansare a proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, la care au participat oficiali români și norvegieni. Acesta este cel mai mare proiect derulat de o agenție de mediu din România, valoarea sa fiind de 4,5 milioane de Euro, provenind din fonduri donate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014. Prin acest proiect, derulat în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2016 se are în vedere reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice, în contextul dezvoltării durabile. Proiectul are un caracter regional, o mică parte din bani fiind direcționați și către județele Mureș și Brașov.
Cea mai mare parte a banilor, aproape 4 milioane de euro, va fi investită în județul Sibiu. Astfel, clădirea Agenției pentru Protecția Mediului din Sibiu va fi modernizată cu echipamente ecologice, inclusiv acoperiș verde, vor fi introduși în subteran peste 10.000 de metri lineari de cabluri de electricitate și comunicație pe arterele principale ale orașului – Bd. Victoriei, Bd.V. Milea, Bd.Coposu, Șos. Alba Iulia și Calea Dumbrăvii, cu repararea covorului asfaltic și vor fi amenajate 3 noi stații meteorologice performante în județele Sibiu, Brașov și Mureș.
„Intenționăm să utilizăm această oportunitate pentru a încuraja și dezvolta alte contacte și parteneriate, pentru a întări relațiile bilaterale și cooperarea între România și Norvegia. Conferințele, workshop-urile, sesiunile de instruire, vizitele de studiu și practica studenților vor oferi ocazia reprezentanților români și norvegieni, ai municipalităților, ONG-urilor, instituțiilor și companiilor publice și private să se întâlnească, să stabilească relații și să dezvolte parteneriate”, a declarat Bogdan Trif, Director executiv APM Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect