Connect with us

Administrație

Drepturile pacientilor in vizorul Parlamentului European

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Parlamentul European va supune la vot in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg de saptamana viitoare propunerea de directiva a Comisiei Europene cu privire la drepturile pacientilor în materie de asistenta medicala transfrontaliera. Aceasta directiva isi propune sa ofere cadrul juridic necesar pacientilor din statele membre pentru a beneficia de asistenta medicala intr-un alt stat si a fi rambursati in tara lor.

Deputatii din Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (Comisia de fond pe acest raport) au subliniat ca aceasta propunere se refera strict la pacienti si la mobilitatea acestora in spatiul UE, respectand competentele nationale privind organizarea si implementarea serviciilor medicale. Scopul directivei este sa simplifice modalitatea de rambursare a cheltuielilor medicale efectuate intr-un alt stat membru.

Ioan Hambasan, eurodeputat roman din Sibiu, saluta propunerea de directiva a Comisiei Europene cu privire la drepturile pacientilor în materie de asistenta medicala transfrontaliera. “Venim in ajutorul pacientilor asigurandu-le in timp ce calatoresc aceleasi drepturi de care ar beneficia in tara. Aceasta directiva va facilita cooperarea intre statele membre in domeniul asistentei medicale” a declarat Ioan Hambasan, membru al Comisiei pentru piata interna si drepturile consumatorului, comisie ce a intocmit un raport de aviz privind directiva.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *