Connect with us

Administrație

Expozitie canina

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

în perioada 13 – 14 iunie 2009, între orele 10:00 si 17:00, Asociatia Chinologica a Judetului Sibiu, împreuna cu Centrul Chinologic Sibiu organizeaza doua Expozitii Internationale Canine, sub înaltul patronaj al Federatiei Chinologice Internationale. Evenimentul va avea loc la sediul Centrului Chinologic Sibiu, unde se vor reuni arbitrii nationali si internationali, precum si nume marcante ale Expozitiilor de Campionat european si Mondial.

Anul acesta, si-a anuntat participarea un numar mare de exemplare canine din cele mai diverse rase, din tara si strainatate. Alaturi de competitori din România, vor fi prezenti câini din Polonia, Ukraina, Germania, Franta, Ungaria, Croatia, Slovacia etc. Calitatea câinilor prezenti la Sibiu în zilele de 13 si 14 iunie este una ridicata , cei mai multi dintre ei fiind “obisnuiti” ai expozitiilor internationale europene, ceea ce ne întareste ideea ca expozitiile organizate la Sibiu au intrat in circuitul concursurilor canine europene de cea mai înalta calitate.
în cele doua zile de concurs cateii vor concura separat pe rase, sexe si categorii de vârsta, în prima faza fiind declarati câstigatorii pe rase ( Best of Breed ). Toti acesti câini se vor regasi în urmatoarea faza, a celor 10 grupe FCI, cea din care vor face parte finalistii. Câstigatorii expozitiei sunt la clasele de vârsta, puppy Best in Show, Baby Best in Show, Junior Best in Show, Veteran Best in Show si Marele Câstigator al Expozitiei. înainte de aceste probe în cadrul Concursurilor Speciale va fi desemnat cel mai bun “handler junior”, cea mai buna pereche, cel mai bun grup de crestere, cel mai frumos câine românesc. Premiile vor consta în diplome, plachete si hrana profesionala pentru catei, toate oferite de sponsorul principal al celor doua expozitii.
Având în vedere calitatea ridicata a exemplarelor canine prezentate, cât si prezenta unui valoros corp de arbitrii, câinii premiati la Sibiu vor contribui la promovarea raselor din care fac parte.
Totodata, acest an marcheaza începutul unei colaborari fructuoase a Asociatiei Cinologice Române cu Centrul Chinologic Sibiu, prin organizarea în colaborare a acestor doua evenimente în incinta Centrului, iar in viitorul apropiat parteneriatul va cunoaste si alte valente legate de obiectivul nostru comun, si anume, punerea în valoare a calitatii genetice, fenotipice si a aptitudinilor efectivului canin al celor doua institutii. (L.V.)

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *