Connect with us

Administrație

3, 5 milioane de lei pentru modernizarea străzilor Doinei și Frezorilor

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Str.Frezorilor

Reprezentantii Primariei Sibiu și constructorul declarat câștigător în urma licitației semneaza astazi contractul pentru modernizarea străzii Doinei (cartierul Țiglari) și a străzii Frezorilor (cartierul Lazaret).

“Continuăm cu modernizarea străzilor de pământ din Sibiu. În plus, față de cele 33 de străzi de pământ incluse în pachetele aflate deja în lucru, anul acesta vom mai promova proceduri de achiziție și pentru strada Ogorului și strada Ecaterina Varga, ambele de pământ și destul de tranzitate”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Contractul pentru modernizarea celor două străzi are o valoare de 3.434.744,11 lei și presupune modernizarea rețelelor de apă potabilă și canalizare, precum și amenajarea drumului și a carosabilului pe ambele străzi. Termenul de realizare a acestor lucrări este de opt luni de la data emiterii ordinului de începere.


Urmează strada Ogorului

Și această stradă a făcut parte inițial din pachetul de străzi menționat. Proiectele tehnice pentru cele trei lucrări au fost realizate în 2011. Documentația tehnică realizată atunci pentru străzile Doinei și Frezorilor corespunde cu situația din prezent, dar în cazul străzii Ogorului au survenit unele modificări în teren care au făcut necesară actualizarea proiectelor, în sensul includerii unor lucrări suplimentare la canalizarea pluvială și creșterea gradului de rezistență a tubulaturii acestei rețele.

Pentru a nu întârzia modernizarea întregului pachet, Primăria Sibiu a decis ca străzile Doinei și Frezorilor să fie licitate separat, iar strada Ogorului să fie scoasă la licitație anul acesta, însă după actualizarea proiectului.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *