Connect with us

Administrație

Lucrarile de reabilitare pe strada Kogalniceanu au fost finalizate

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Municipalitatea, prin intermediul constructorului SC SCA.MO.TER SA, a finalizat lucrarile ample de reabilitare a strazii Mihail Kogalniceanu care au început în luna martie 2007. Reabilitarea strazii M. Kogalniceanu face parte din obiectivul de investitii „Reabilitare retele tehnico-edilitare si modernizare str. Reconstructiei si M. Kogalniceanu”.

„Durata destul de mare a lucrarilor s-a datorat faptului ca au fost modernizate toate retelele de utilitati, a fost refacuta complet structura rutiera, a fost creata o pista pentru biciclisti, locuri de parcare si trei sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului. Avem în prezent o strada a carei functionalitati si aspect s-a schimbat complet.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Conform contractului de lucrari, pe aceasta strada au fost refacute retelele de apa, canalizare menajera, gaz, alimentare cu energie electrica, telecomunicatii – prin crearea unei canalizatii subterane în care au fost introduse cablurile care înainte erau aeriene si reteaua de iluminat public. în plus, printr-un proiect pe fonduri ISPA a fost amenajat pe aceasta strada un canal colector pentru apele pluviale.

„Aceste lucrari la retele nu sunt atât de vizibile ca si lucrarile de amenajare a carosabilului dar sunt extrem de importante. Locuitorii de pe aceasta strada dar si din zona vor avea retele de utilitati de o mai buna calitate.” a tinut sa precizeze primarul Klaus Iohannis.

Lucrarile de modernizare a structurii rutiere au fost de asemenea foarte ample, dat fiind ca aceasta strada este una cu trafic greu. Din acest motiv straturile rutiere au fost special dimensionate pentru a suporta un volum mai mare de trafic. 

Partea carosabila a acestei strazi are o latime de 7 m. în cadrul lucrarilor au fost refacute trotuarele si a fost creata o pista de biciclete cu latimea de 1m. Pista este delimitata de trotuar si carosabil prin intermediul unor borduri denivelate. Pe lungimea strazii au fost create un numar de 51 de locuri de parcare pentru locatari. 

Datorita volumului mare de trafic si pentru fluidizarea acestuia, au fost create trei sensuri giratorii: unul la intersectia strazii M. Kogalniceanu cu strazile Pedagogilor, Lemnelor si Reconstructiei, unul la intersectia strazii Kogalniceanu cu Calea Turnisorului si Calea Surii Mici si unul la intersectia cu strada Reconstructiei, Câmpului si T. Vladimirescu.

Valoarea totala a contractului a fost de 9.221.973,12 lei (TVA), valoare care include proiectarea, executia lucrarilor la carosabil si amenajarea celor trei sensuri giratorii. Perioada de garantie a lucrarilor este de 24 de luni.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *