13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Bebeluşii au protestat în stradă cu mămicile

Cele mai citite

Anunţatele decizii de reducere a indemnizaţiei de creşterea copilului şi alocaţiile au scos luni în stradă mămicile sibience împreună cu bebeluşii lor. Câţiva taţi s-au alăturat şi ei protestului. Ploaia şi vremea rece a împiedicat multe mame să vină cu bebeluşii la protest, dar şi-au exprimat părerea pe internet. Totuşi 20 de mame şi copii au luat parte la protest. S-au strâns semnături şi, după un marş pe ploaie, o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu prefectul Trihenea. Acesta a asculta păsurile părinţilor şi a primit petiţia acestora. Trihenea a promis că va înainta petiţia Guvernului, dar a subliniat că în momente de criză ca acesta trebuie să fim toţi solidari. Reprezentanţii protestatarilor au sfătuit Guvernul să investească în creşe. De asemenea, dacă vor fi luate măsurile propuse de reducere a alaocaţiei pentru copii şi a indemnizaţiei de creşterea copilului, părinţii vor da în judecată Statul Român şi vor merge până la CEDO.

Surse oficiale din Guvern au declarat zilele acestea că se discută reducerea indemnizaţiei de creşterea copilului cu 25% şi a alocaţiilor cu 15%. Protestul de luni de la Sibiu nu a fost unic. Mămicile au ieşit să îşi apere drepturile în toată ţara, la Bucureşti fiind cel mai mare miting. 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect