Connect with us

Administrație

Municipalitatea verifică legalitatea cererilor depuse pentru ajutorul de încălzire

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Serviciul de Asistenţă Socială a demarat acţiunea de controlare a legalităţii solicitărilor depuse pentru acordarea ajutorului pentru încălzire, în paralel cu acţiunea de preluare a acestora.

Anul acesta prevederile legale care reglementează acordarea sprijinului pentru încălzirea locuinţei au inclus criterii noi care trebuie îndeplinite de solicitanţi pentru a putea beneficia de acest sprijin. Prevederile au fost făcute publice prin anunţuri şi prin postarea lor la sediul SPAS şi se referă la deţinerea unor bunuri care exclud proprietarii de la posibilitatea de a beneficia de ajutor pentru încălzire. Acestea sunt: bunuri imobile (clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile în deţinute în proprietate), bunuri mobile (autoturisme peste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane, şalupe, bărci cu motor, etc, utilaje agricole şi de prelucrare agricolă, de prelucrare a lemnului, depozite bancare de peste 3000 lei), diverse terenuri şi categorii de animale şi păsări.

Astfel, din cele 2.853 de cereri depuse au fost controlate aproximativ 80% dintre ele prin intermediul informaţiilor disponibile în bazele de date ale Direcţiei Fiscale Locale şi Registrului Agricol. Ca urmare a controalelor realizate au fost descoperite 32 de solicitări care nu respectau prevederile legale. Aceste încălcări constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi între 1.000 şi 10.000 de lei, contravenţii care sunt puse în aplicare de organele cu atribuţii în acest sens ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Măsura aplicată de municipalitate este de suspendare a procedurii în vederea acordării ajutorului, adică solicitantul va fi exclus de pe lista persoanelor care vor beneficia de acest drept.

„îi rugăm pe sibieni să dea dovadă de atenţie sporită în completarea documentaţiei necesare şi să respecte prevederile legale. Angajaţii Primăriei vor continua verificările pentru toate cererile depuse, iar anul acesta aşteptăm un număr comparativ cu cel de anul trecut – aproximativ 8000″ a precizat primarul Klaus Iohannis.

Şi în anii precedenţi ajutorul pentru încălzirea locuinţei a fost cel mai solicitat ajutor social, însă numărul beneficiarilor a cunoscut o scădere de la an la an, înjumătăţindu-se chiar faţă de primul sezon în care acesta a fost acordat. în sezonul rece 2006 – 2007 au existat peste 16.500 de beneficiari faţă de sezonul rece 2009 – 2010 când au fost puţin peste 8200.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *