Connect with us

Administrație

Mesaje cu ocazia Zilei Naţionale a României

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Citeste mesajele politicienilor sibieni cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei:

Deputat PSD, Ioan Cindrea

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmit tuturor cetăţenilor Judeţului Sibiu, cele mai bune gânduri şi urări de sănătate, fericire, bunăstare şi succes alături de cei dragi lor şi fie ca Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe români.
*

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan:

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să le urez tuturor sibienilor, un La mulţi ani! Trăim în primul oraş românesc care a reuşit performanţa să fie Capitală Culturală a Europei, trăim în oraşul care a găzduit Marea Adunare Ecumenică, trăim în oraşul unde ne respectăm şi trăim împreună indiferent de etnie, de cultură, de religie, de opţiunea politică. Trebuie să fim mândri că suntem români şi să reuşim ca măcar pe 1 Decembrie, să dovedim că suntem uniţi. La mulţi ani, Sibiu! La mulţi ani, România!

*

Senatorul PNL, Minerva Boitan:

Marea Unire din 1918 a fost şi rãmâne pagina cea mai sublimã a istoriei româneşti. Mãreţia ei stã în faptul cã desãvârşirea unitãţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istoricã a întregii naţiuni române, realizatã într-un elan ţâşnit cu putere din strãfundurile conştiinţei unitãţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l cãlãuzi cu inteligenţã politicã remarcabilã spre ţelul dorit.O necesitate istoricã – naţiunea trebuie sã trãiascã într-un stat naţional – s-a dovedit mai puternicã decât orice guvern sau partid, culpabil de egoisme sau incompetenţã, şi, punând în mişcare naţiunea, i-a dat acea forţã uriaşã ca peste toate adversitãţile sã dea viaţã aspiraţiei sale: statul naţional’, spunea Florin Constantiniu in O istorie sincerã a poporului roman.
A venit vremea ca la 92 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, românii sa dea dovadă de unitate si de dorinţă de schimbare, deoarece doar prin noi înşine puntem schimba ceva în România.
La multi ani, România! La multi ani, români!

*
Constantin Trihenea, Prefectul Judeţului Sibiu:

După 92 de ani, 1 decembrie ne obligă, şi în prezent, să privim cu mare responsabilitate moştenirea politică şi ideologiocă pe care o avem de la înaintaşii noştri, întemeietorii României Mari. Chiar dacă, în tot acest timp, istoria nu s-a dovedit mereu prietenoasă cu Statul Român creat la 1 decembrie 1918, prin voinţa populară, astăzi, ca membri ai Uniunii Europene, avem obligaţia creării condiţiilor de modernizare a lui, în actualul context istoric. Integrarea României în Uniunea Europeană, la 1 ianuaire 2007, a oferit, pentru prima oară, această şansă.

Ziua Naţională trebuie să ne insufle curajul civic manifestat de înaintaşii noştri, acum 92 de ani, şi să ne fie mereu îmbold spre solidaritate naţională, după modelul bucuvinenilor, al basarabenilor şi al ardelenilor, pe parcursul anului 1918. La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-au reunit peste 1228 delegaţi aleşi şi peste 100.000 oameni veniţi din toate colţurile Transilvaniei pentru a consfinţi, în mod liber de orice constrângere, hotărârea de unire cu patria-mamă. într-o atmosferă de puternic entuziasm popular, prin glasul lui Vasile Goldiş, Marea Adunare Naţională a proclamat unirea “acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România”. Rezoluţia Unirii prevedea înfăptuirea unui regim democratic în România. A doua zi s-au ales organele provizorii ale puterii de stat, şi anume, Marele Sfat Naţional care a jucat rol de for legislativ, condus de Gheorghe Pop de Băseşti, şi Consiliul Dirigent, prezidat de Iuliu Maniu şi format din 15 membri. Sibiului i-a revenit onoarea de a găzdui Consiliul Dirigent, într-o impozantă clădire de pe actuala stradă Nicolae Bălcescu.

Fie ca eforturile şi sacrificiile românilor, începând cu marele război pentru reîntregirea neamului (1916-1918), până astăzi, să fie spre binele nostru comun. Fie ca Tricolorul, ca simbol al Statului Român, să le reamintească acest lucru tuturor cetăţenilor acestei ţări, din generaţie în generaţie – şi din toate categoriile sociale, cu toţii responsabili de viitorul societăţii româneşti.

*

Klaus Iohannis, Primarul Municipiului Sibiu:

Dragi sibieni,

Astăzi sărbătorim Ziua Naţională a României, la fel ca în fiecare an la această dată. Şi cu toate că data este aceeaşi, contextul este de fiecare dată altul: anul acesta trecem printr-o perioadă mai dificilă datorită contextului economic, în care am fost nevoiţi să facem mai multe eforturi şi să muncim mai mult pentru a ne menţine la un nivel rezonabil, în comparaţie cu anii trecuţi.

Cred însă că din acest lucru putem trage şi câteva învăţăminte: că oricât de grele ar fi vremurile suntem un popor care are puterea să treacă peste orice obstacol, că ţine şi de noi, de fiecare comunitate în parte, să găsim resursele pentru a reuşi. Că pentru a avea un trai decent trebuie să muncim şi să punem accent pe dezvoltarea noastră ca persoană pentru a veni la rândul nostru în folosul comunităţii prin abilităţile pe care le deprindem.

Vă urez cu această ocazie să aveţi înţelepciunea de a lua ce-i mai bun din fiecare situaţie în care vă aflaţi, să aveţi putere de muncă şi multă sănătate!

De ziua României: La mulţi ani, sibieni!

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *