Connect with us

Administrație

Normele de venit pe anul 2011

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Conform prevederilor Codului Fiscal, prin Decizia nr. 208 / 2010 a Directorului Executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu au fost aprobate NORMELE DE VENIT pe anul 2011 pentru contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din activităţi independente desfăşurate individual, fără salariaţi.

Normele de venit pe anul 2011 se reduc după cum urmează:
cu 40 % pentru barbaţii între 60 şi 65 de ani şi femeile între 55 şi 60 de ani;
cu 50 % pentru barbaţii între 65 şi 70 de ani şi femeile între 60 şi 65 de ani;
cu 80 % pentru barbaţii cu vârstă peste 70 de ani şi femeile cu vârstă peste 65 de ani;
cu 50 % pentru persoanele fizice care realizează venituri din activotăţi independente având şi calitatea de salariaţi, angajaţi cu contract de muncă cu normă intreagă;
cu 50 % pentru pensionarii de invaliditate gradul III;
cu 50 % pentru studenţi, masteranzi şi elevi la învăţământul de zi.
Normele de venit sunt publicate pe site-ul instituţiei, www.finantesibiu.ro, sau pot fi consultate la sediile administraţiilor finanţelor publice teritoriale – birourile de asistenţă contribuabili.
Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi pe bază de norme de venit, au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real ( contabilitatea în partidă simplă ).
Cererea de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real se depune la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate şi în anul precedent, respectiv în termen de 15 zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.

 

Biroul de Presă al DGFP Sibiu

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *