Connect with us

Administrație

Aproape 74 km noi de Aducțiune vor oferi apă potabilă pentru 14 localități sibiene

Raluca Buduşan

Publicat

pe

Vineri, 30 octombrie 2015, are loc punerea în funcțiune a Aducțiunii „Valea Secașelor”. În acest fel, locuitorii a 14 localități din partea de nord – vest a județului Sibiu vor beneficia de apă curentă. Începând cu ora 11:00, la Stația de pompare nr. 1, de pe strada Ogorului din Sibiu va avea loc un eveniment ce va marca punerea în funcțiune a aducțiunii, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu, Prefecturii, Consiliului Județean, Asociației de Apă Sibiu, administrațiilor locale din Valea Secașelor și Mass-media.
Aducțiunea „Valea Secașelor” măsoară 73,7 km și a fost o lucrare cu un contract în valoare de aproximativ 33 de milioane de lei, fără TVA, executată în perioada mai 2014 – septembrie 2015. Lucrarea a fost realizată din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul cuprins între 400 – 200 mm și care asigură un debit de plecare de 68 litri/secundă.
„Apa este potabilizată la Stația de Tratare „Dumbrava” din Sibiu, după care, prin intermediul aducțiunii ajunge în localitățile: Şura Mică, Ocna Sibiului, Loamneș, Mândra, Alămor, Bogatu Român, Presaca, Păuca, Gusu, Ludoş, Sângătin, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus şi Miercurea Sibiului, deservind aproximativ 16.000 de locuitori . De-a lungul conductei au fost construite 2 stații moderne de pompare a apei, în Sibiu și Ocna Sibiului, precum și 8 rezervoare de înmagazinare dotate cu stații de clorinare. Întreg ansamblul este monitorizat prin sistem SCADA, care permite colectarea de date privind presiunea, debitul și calitatea apei, inclusiv controlul de la distanță asupra vanelor de închidere în caz de avarie”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții Apă Canal.
Aducțiunea „Valea Secașelor” face parte din Proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov”, finanțat de Uniunea Europeană prin POS Mediu, însă programele de dezvoltare arețelelor de apă vor continua. „Pentru următorul mare program de investiții – POIM, derulat între 2014 – 2020, SC Apă Canal SA Sibiu dorește să realizeze lucrări în valoare de peste 120 de milioane de Euro, care să continue amplele lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și canalizare din întreaga arie de operare. Astfel, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) urmează să fie conectate și localitățile Topârcea, Armeni, Amnaș, Dobârca, Sângătin, Miercurea Sibiului, Apoldu de Sus, Ludoș și Gusu ”, se mai arată în comunicat.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *