Connect with us

Administrație

Poştaşii s-au întrecut la faza regională a Marşului Factorilor Poştali

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Centrul Regional Retea Postala Braşov a organizat sâmbătă, 28 mai 2011 în Statiunea Climaterica Sâmbăta de Sus, faza regională a competiţiei profesional-sportive Marşul Factorilor Poştali, la care au participat angajaţi ai Poştei Române din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.


La linia de start a competiţiei s-au aliniat în total 36 poştaşi, câştigători ai etapelor judeţene, din care 18 fete, care au mărşăluit pe distanţa de 3000 metri şi 18 băieţi, care au parcurs un traseu de 7000 metri.

Lista câştigătorilor:

Femei:

Locul I – Suciu Alexandra Simona – OPDC Alba Iulia – Alba

Locul II – Făcăoaru Mioara – OPDC Miercurea Ciuc – Harghita

Locul III – Gârniţă Cristina Elena – Oficiul Poştal Zărneşti 1- Braşov


Bărbaţi:

Locul I – Crăciun Tiberiu Daniel – OPDC Sibiu – Sibiu

Locul II – Birtalan Lajos – Oficiul Odorheiu Secuiesc 1 – Harghita

Locul III – Ştirb Nedel Florin – Oficiul Postal Cugir – Alba

Câştigătorii primelor trei locuri, atât la fete, cât şi la băieţi, vor participa la etapa naţională a competiţiei. Pentru cei mai buni marsaluitori dintre postasii calificati la etapa nationala provocarea merge mai departe: în fiecare toamna are loc Balcaniada Factorilor Postali, iar primii trei postasi si primele trei postariţe reprezinta Posta Romana la întrecerea balcanica. în decursul anilor, postasii romani si-au construit o reputaţie serioasa la Balcaniada, reusind sa castige zeci de medalii de aur, argint si bronz.

Marşul Factorilor Poştali este o competiţie profesional – sportivă organizată anual de Compania Naţionala Poşta Română. Debutul întrecerii a avut loc în anul 1977, la Bucureşti.

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *