Connect with us

Administrație

Escrocheria anului la Sibiu, dejucată de procurorii DNA

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Morariu Tiberiu FLorin este dat în urmărire internaţională pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune şi fals în înscrisuri. Acesta a încercat în anul 2010 să inducă în eroare B.R.D. – Sucursala Sibiu solicitând acestei bănci să-i vireze în contul personal peste 8 milioane de lei (adică 2 milioane de euro) sub pretextul că aceşti bani reprezentau o datorie, în realitate inexistentă, a S.C. „E.ON Gaz Distribuţie” S.A. – Regiunea Sud către inculpat.

în susţinerea cererii sale, Morariu Tiberiu Florin a prezentat băncii un număr de 40 de documente (ordin de plată, contract de prestări servicii, adrese pretins emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi de BRD, etc.) pe care le-a falsificat personal. Prin aceste documente inculpatul a atestat în mod nereal că între el şi E.ON Gaz Distribuţie au existat mai multe contracte de execuţie de lucrări de extindere de reţea şi branşamente pe care le-ar fi executat şi în baza cărora E.ON Gaz îi datorează suma de 8.050.850,55 lei. Deoarece BRD a constatat aceste falsuri, nu a dat curs cererii şi nu a virat în contul inculpatului suma solicitată.
Având în vedere că Morariu se sustrage urmăririi penale, la data de 13 mai 2011, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului Morariu Tiberiu Florin, iar la data de 26 mai 2011, Tribunalul Alba a emis mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională în vederea extrădării. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.

Călin Blaga

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *