5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

In atentia platitorilor de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor

Cele mai citite

In Monitorul Oficial nr. 627 din 2 septembrie 2011 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.
Prin acest act normativ se acorda dreptul de depunere trimestriala a Declaratiei 112 (Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate) pentru micii contribuabili fata de actuala reglementare care prevede obligatia depunerii lunare a acestei declaratii pentru toti contribuabilii.
De facilitatea privind depunerea trimestriala a Declaratiei 112 precum si de facilitatea privind plata trimestriala a impozitului aferent veniturilor din salarii si a contributiilor sociale, pot beneficia urmatorii platitori de venituri din salarii si venituri asimilate salariilor:
– asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care în anul anterior au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati exclusiv;
– persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de pâna la 100.000 euro au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati exclusiv;
– persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un numar mediu de pâna la 3 salariati exclusiv;
– persoanele fizice autorizate si întreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite între persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca.
Pentru aplicarea regimului de depunere trimestriala incepand cu data de 01.10.2011, persoanele mentionate mai sus vor depune declaratia privind optiunea pe suport hârtie, la sediul autorităţii fiscale competente, pana la 25 septembrie 2011 inclusiv.
Depunerea trimestrială a declaraţiei 112 constă în completarea şi depunerea a câte unei declaraţii pentru fiecare lună din trimestru.
Alte informatii se pot obtine de la compartimentele/birourile de asistenta contribuabili din cadrul administratiilor finantelor publice teritoriale.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect