Connect with us

Administrație

Primăria testează iluminatul eco, în Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Muncipalitatea sibiană a semnat la începutul lunii noiembrie un contract prin care, pe strada Nicolae Iorga, va fi introdus un sistem de iluminat public eco. Tronsonul vizat este situat între bulevardele Vasile Milea și Mihai Viteazu. Proiectul presupune montarea a 53 de corpuri de iluminat ce au un consum redus de electricitate și care răspândesc lumina mai eficient. Pentru a înregistra consumul se va instala în cadrul proiectului și un contor special prin intermediul căruia se pot citi datele de la distanță.

Pentru a avea termen de comparație a datelor, pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și Calea Cisnădiei se vor păstra cele 49 de corpuri de iluminat existente. Datele vor fi monitorizate pentru o perioadă de 6 luni de la data punerii în funcțiune a noului tip de iluminat. Valoarea totală a proiectului este de 130 886 de lei, termenul de montare a corpurilor de iluminat fiind de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere.

“Ne îndreptăm spre un domeniu mai puțin cunoscut la noi, acela al eficientizării energetice, și de aceea, înainte de a concepe strategii complexe, am dorit să implementăm un proiect pilot care să ne dea o idee despre rezultatele la care ne putem aștepta și eficiența costurilor,” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.Eficientizarea consumului de energie este una dintre prioritățile de dezvoltare a orașului, conform Strategiei de Dezvoltare a municipiului pentru perioada 2015-2023.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *