5.7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Turneu de streetball în Parcul Tineretului

Cele mai citite

Asociaţia EcoSportTeam organizează în perioada 17 – 18 septembrie 2011 cea de-a treia ediţie a turneului de streetball Ecosportteam 2011. Evenimentul va avea loc in Parcul Tineretului din Sibiu (zona Teatrului de vară) şi se adresează sportivilor amatori şi profesionişti care doresc să practice baschetul într-un cadru organizat. Pe lângă competiţia propriu-zisă, participantii se pot înscrie la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concurs de slam dunk şi vor avea parte de multe alte surprize pregătite de organizatori. 


înscrierile la turneul de streetball EcoSportTeam 2011 se pot face pe site-ul www.ecosportteam.ro, în limita a 64 de echipe. Echipele vor fi împărţite pe trei categorii de vârstă: sub 14 ani, între 14 şi 18 ani şi clasa „Open” unde nu există limită de vârstă. Taxa de participare pentru o echipă formată din trei persoane şi, opţional o rezervă, este de 40 RON pentru categoriile 14 – 18 ani si Open. Pentru echipele sub 14 ani nu se percepe taxa. Mai multe detalii despre regulamentul competiţiei se pot găsi pe site-ul www.ecosportteam.ro.

Streetball-ul este un derivat al baschet-ului, fiind un sport care se joacă de regulă pe terenuri în aer liber, mai mult sau mai puţin amenajate, folosind un singur panou, şi care nu se supune aceluiaşi set de reguli stricte ca şi părintele său, baschet-ul. Mişcările din streetball sunt mult mai spectaculoase, punând un foarte mare accent pe tehnica fiecărui jucator şi mai puţin pe jocul strategic de echipă. într-un astfel de show sportiv, tehnicile inventive de manipulare şi conducere a mingii către coşul de baschet şi slam dunk-urile sunt ceva obişnuit, de aici şi popularitatea disciplinei în rândul publicului.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Sâmbăta, 17 septembrie 2011

Ora 09.30 – Şedinţa tehnică, achitare taxa de participare
Ora 10.00 – Deschiderea oficială a turneului de Streetball EcoSportTeam 2011
Ora 10.30 – 19.00 – începerea turneului de Streetball cu faza grupelor

Duminică, 18 septembrie 2011

Ora 10.00 – Sferturi de finală la fiecare grupă de vârstă, masculin şi feminin
Ora 14.00 – Semifinale competiţie
Ora 14.30 – Concurs Slam Dunk, aruncări libere, aruncări 3 puncte
Ora 16.00 – Finale competiţie

Turneul de streetball Ecosportteam 2011 este o acţiune confinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu, organizată în parteneriat cu Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu. Premiile vor fi oferite de sponsorii evenimentului: Gamespot, Hervis, Balor Cons, Fantasia Style. Partener media local: Kiss FM

Pentru informaţii suplimentare: Alexandru Hulpuş, 0744/621.364

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect