5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

PC Sibiu în lupta cu deşeurile

Cele mai citite

Conservatorii sibieni s-au implicat în Campania Naţională de Curăţenie, „Let’s Do It, Romania!”. în judeţul Sibiu, la această acţiune au participat tinerii conservatori sibieni, care au avut sprijinul preşedintelui organizaţiei municipale a PC Sibiu, Cristian Marinescu. în localitatea Cristian, acţiunea a fost desfăşurată de consilierul local Anca Boroş, alături de echipa sa de voluntari.


La Sibiu, Organizaţia Tinerilor Conservatori Sibiu s-a prezentat sâmbătă dimineaţa la Sala Transilvania pentru a se înscrie în marea echipă naţională de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”. Zona unde au fost repartizaţi a fost Valea Argintului de lângă Cisnădie. Aici, aceştia erau „aşteptaţi” de o altă echipă de voluntari, pompierii din Cisnădie, dar şi de alte persoane, care, pur şi simplu, nu puteau face faţă mormanelor de gunoaie existente în apă. La finalul acţiunii, în jurul orei 15.00, mormanul de saci cu deşeuri depăşise de mult limitele imaginaţiei! „Au fost astfel strânşi în jur de 400 de saci cu deşeuri. Ceea ce a fost absolut remarcabil a fost faptul că, la acţiune, au participat şi copii, însoţiţi de părinţii lor. Acest lucru arată clar că mai există familii care ştiu să-şi educe copiii, în spiritul comunităţii, să nu rămână indiferenţi la nesimţirea altora!”, au mai adăugat tinerii conservatori sibieni.
La Cristian, consilierul local Anca Boroş a desfăşurat acţiunea de ecologizare concomitent cu „Let’s Do It, Romania!”. Ea, împreună cu grupul său, a avut tot sprijinul administraţiei locale, în special a viceprimarului din Cristian, Ioan Gligor, pentru ridicarea sacilor cu deşeuri. „Ecologizarea a vizat o zonă deosebit de frumoasă a localităţii noastre, numită Razi, unde, în mijlocul unei păduri seculare de stejari, se deschide o poieniţă superbă, loc unde concetăţenii găsesc liniştea şi relaxarea la un grătar, la sfârşit de săptămână. Din păcate, însă, atunci când merg acasă, uită să-şi ducă cu ei resturile rămase, lăsându-le în voia vântului. Am găsit în pădure o „paletă largă” de deşeuri, de la PET-uri, doze de aluminiu, hârtie, până la obiecte de îmbrăcăminte şi de uz casnic. Acestea au umplut în jur de 50 de saci, iar cei 18 voluntari care au „periat” zona au avut nevoie de patru ore pentru a acoperi toată suprafaţa. Cu atât mai dificilă a fost operaţiunea, cu cât cele mai multe dintre resturi au fost aruncate în tufişurile de mărăcini existente la marginea poieniţei”, a adăugat Anca Boroş

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect