Connect with us

Administrație

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru colectarea și transportul gunoiului în municipiul Sibiu

Odeta Veştemean

Publicat

pe

Asocierea SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT BUCUREȘTI FILIALA COSTINEȘTI SRL – SC SERVICII SALUBRITATE BUCUREȘTI SA a fost declarată câștigătoare pentru contractul de colectare și transport a deșeurilor din municipiul Sibiu și localitățile limitrofe, incluse în Zona 1.

Comisia de licitație organizată de A.D.I. ECO Sibiu a luat această decizie în ședința din 23 noiembrie 2015. Pentru acest contract au fost depuse 5 oferte, acestea fiind evaluate de comisie începând cu data de 8 septembrie. În cazul în care timp de 11 zile, nu va fi depusă nicio contestație, va fi semnat contractul. Contractul scos la licitație are o valoare de peste 40 de milioane de euro.

Zona de operare este municipiul Sibiu, precum și în orașele Ocna Sibiului, Tălmaciu și Cisnădie şi în 18 comune – Boiţa, Cristian, Gura Râului, Loamneş, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Roşia, Sadu, Slimnic, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică şi Vurpăr. Contractul pentru delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale în zona 1 Sibiu va fi semnat pentru o perioadă de 8 ani, valoarea estimată pentru întregul interval fiind de 192.283.805 lei (fără TVA).

„Contractul de delegare prin concesiune a activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale are ca obiect principal colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat (deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri voluminoase, deşeuri periculoase menejare şi deşeuri reziduale) fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori”, transmite Claudia Iordănescu, director executiv A.D.I. Eco Sibiu.

Proiectul „SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SIBIU” este cel mai mare proiect public cu bani europeni derulat până acum în județul Sibiu. Valoarea sa totală este de 80.298.789,07 lei fără TVA, 80% din bani fiind alocați de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Mai multe informaţii privind proiectul pot fi găsite pe site-urile www.sibiulrecicleaza.ro, și www.adiecosibiu.ro .

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *