Connect with us

Administrație

Burse de studii şi cercetare în Germania

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Apel la candidaturi pentru anul universitar 2012/2013

Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) pune la dispoziţie burse de studiu pentru anul universitar 2012/2013. Sunt finanţate cursuri de limbă, programe de master şi stagii de cercetare în cadrul universitaţilor din Germania. Există posibilitatea de a aplica la un program de studii în limba engleză. Pot candida studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cercetători din cadrul universităţilor din România.
Termenele-limită pentru depunerea aplicaţiilor sunt 31 octombrie 2011 (în cazul programelor de master şi cercetare doctorală), respectiv 30 noiembrie 2011 (pentru cursurile de limbă).
Germania este unul dintre cele mai căutate locuri de studiu pentru studenţii români. 
Aproximativ 3.500 dintre aceştia se hotărăsc, în fiecare an, să studieze în Germania. Zece la sută din aceşti studenţi beneficiază de o finanţare DAAD. Informaţii detaliate despre condiţiile de candidatură, actele necesare şi serviciile incluse în programele de burse pot fi consultate pe internet: http://www.daad.ro Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) este cea mai mare organizaţie pe
plan mondial care sprijină schimbul internaţional de studenţi şi cercetători. DAAD organizează şi finanţează schimbul de studenţi şi cercetători, intermediază cadre didactice universitare şi lectori, informează în întreaga lume despre Germania ca loc de studiu şi cercetare şi sprijină procesul de internaţionalizare a instituţiilor de învăţământ superior germane. Bugetul său se compune din contribuţiile mai multor ministere, în special Ministerul Afacerilor Externe, din fonduri europene şi din mijloace puse la dispoziţie de organizaţii private.
în fiecare an, mai mult de 600 de studenţi şi cercetători români beneficiază de o şedere în Germania finanţată de către DAAD. De aceeaşi finanţare se bucură anual 200 de cetaţeni germani care, prin intermediul DAAD, studiază în cadrul universităţilor din România. în plus, DAAD sprijnă numeroase proiecte de cooperare inter-universitară româno-germană şi mediază accesul tinerelor cadre didactice în universităţile din România.

Persoană de contact:
Katja Lasch
lasch@daad.ro
021-310.15.40

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *