2.7 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Strat de zăpadă de 21 de centimetri grosime, la Bâlea Lac

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Stratul de zăpadă depus la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, măsoară, duminică, 21 de centimetri grosime, după ce în zonă a început să ningă sâmbătă la prânz, dar circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan se desfăşoară fără probleme, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, la Bâlea Lac a început să ningă sâmbătă la prânz, astfel că duminică dimineaţă stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centimetri grosime.
Conform prognozei, la munte, la peste 1.600 de metri altitudine, va mai ninge, temperaturile vor fi extrem de scăzute, iar în zonele joase sunt aşteptate ploi consistente.
Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, în zona montană din judeţ nu sunt probleme deosebite, deoarece vremea urâtă din ultima perioadă nu a îndemnat prea mulţi turişti să urce la altitudini mari.
„Nu sunt probleme deosebite în zona montană. Ninge şi vremea este închisă. Oricum, la noi era de aşteptat, pentru că în anii anteriori aveam o ninsoare serioasă înainte de finalul lunii septembrie. Nu sunt prea mulţi turişti, deoarece vremea închisă nu i-a prea făcut să urce la munte”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adrian David.
Potrivit acestuia, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan se desfăşoară fără probleme, maşinile putând urca până la Bâlea Lac.
în fiecare an, circulaţia pe Transfăgărăşan este deschisă, în mod oficial, până la 1 noiembrie. Anul trecut însă, din cauza ninsorilor abundente, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a închis drumul cu câteva zile înainte.
Pe de altă parte, în judeţul Bistriţa-Năsăud stratul de zăpadă măsoară cinci centimetri grosime în Munţii Călimani, în zona Vârfului Bistriciorul, situat la peste 1.500 de metri altitudine, unde în noaptea de sâmbătă spre duminică termometrul a arătat minus şapte grade Celsius.
Şeful Serviciului Public Salvamont (SPS) Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pe Bistriciorul a început să ningă de sâmbătă seara, până duminică dimineaţa depunându-se un strat de zăpadă de cinci centimetri grosime.
A nins şi în Munţii Rodnei, la altitudini mai mari de 1.400 de metri.
„Peste tot a nins, şi în Munţii Rodnei, dar nu credem că va rezista acest strat de zăpadă. Nu avem informaţii să fie turişti în zonele de creastă”, a declarat Mircea Baciu.
De asemenea, a fulguit în zona Piatra Fântânele, pe DN 17, însă nu s-a depus zăpada.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect