Connect with us

Administrație

PNL Sibiu cere înființarea la Sibiu a Administrației Regionale a Contribuabililor Mijlocii

Odeta Veştemean

Publicat

pe

Salariile cresc cu 20 % la stat

Reprezentanții PNL au anunțat că au solicitat Prefecturii să facă demersuri pentru înființarea unei Administrații Regionale a Contribuabililor Mijlocii la Sibiu. Potrivit unui ordin ANAF, de la 1 ianuarie a fost desființată structura de administrare a contribuabililor mijlocii de la Sibiu, urmând a fi înființată la Brașov o structură regională, căreia să îi fie arondate aproximativ 1 500 de firme din județele din zona Centru.

Deocamdată, aceasta nu a fost înființată, nefiind încă puse la punct statele de plată pentru angajații noilor structuri. Prin urmare, profitând de această perioadă de blocaj, PNL Sibiu speră ca Prefectura să reușească să înființeze structura regională în județul nostru. În situația de contributori mijlocii sunt 340 de firme sibiene, venitul pe care acestea îl generau în bugetul Sibiului fiind de aproximativ 40% din total. În această categorie sunt incluse toate firmele care au avut o cifră de afaceri mai mare de 9 milioane de lei în anul 2014. Printre societățile care ar urma să dispară din administrarea Sibiului se numără Aeroportul Sibiu, Tursib, Apă-Canal, Apa Târnavei Mari, DPC, Sinecon, Unimat, Clinica Polisano, Transagape și Simpa.

„Efectele mutării la Brașov generează costuri, întrucât pentru orice cazier fiscal, certificate de atestare fiscale, reeșalonări la plată, corectarea evidențelor fiscale trebuie deplasare la Brașov, pentru o singură persoană deplasarea costând 120 de lei și minimum 5 ore. Plățile vor fi făcute la Trezoreria Brașov și cea mai mare problemă de moment este că nicio firmă nu a fost notificată că va fi administrată de la Brașov. Prin urmare, am solicitat prefectului județului Sibiu înființarea la Sibiu a „Administrației Regionale a Constribulilor Mijlocii” a regiunii Centru, cu o organigramă de 100 de persoane”, a declarat Grigore Popescu, în calitate de membru PNL Sibiu și Copreședinte Comisia de Buget și Politici Fiscale PNL Sibiu.

Potrivit acestuia, unul dintre argumentele care ar putea cântări semnificativ în desemnarea Sibiului drept Administrație Regională a Contribuabililor Mijlocii este că județul nostru este cel mai mare contributor la buget, din toate cele 6 județe ale regiunii Centru. Prefectul Ovidiu Sitterli a confirmat primirea adresei înaintate de reprezentanții PNL Sibiu, susținând că a trimis-o pentru analiză și soluționare Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *