Connect with us

Administrație

Specialiştii israelieni vor să dezvolte zona Cargo în Aeroportul din Sibiu

Odeta Veştemean

Publicat

pe

6 1 220
Bannet continental 29 aprilie

O delegaţie israeliană, condusă de inginerul Amnon Abraham, proiectant şi realizator Cargo în aeroportul din Tel Aviv, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu conducerera Consiliului Judeţean Sibiu, reprezentată de preşedintele Ioan Cindrea şi vicepreşedintele Ioan Banciu.

Specialiştii israelieni au solicitat informaţii despre condiţiile în care pot dezvolta proiectul referitor la amenajarea zonei Cargo (activarea unui compartiment de transporturi aeriene de marfă) în cadrul aeroportului din Sibiu.
„Această primă întâlnire deschide discuţia spre potenţiali investitori în dezvoltarea zonei Cargo şi a unui centru expoziţional la Aeroportul Internaţional Sibiu şi ne bucură interesul manifestat de către delegaţia din Israel. Peste câteva luni noi vom face un anunţ public al proiectului pentru organizarea licitaţiei privind concesionarea terenului şi a clădirilor existente şi sperăm ca acest proiect strategic de dezvoltare economică a judeţului să se materializeze”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.
Între atuurile de care dispune Aeroportul Sibiu pentru dezvoltarea activităţii Cargo, Ioan Cindrea a menţionat „cel mai mare număr de zile de zbor pe an din ţară, întrucât este situat într-o zonă clară, fără ceaţă, în imediata apropiere se află o importantă zonă industrială şi o linie de cale ferată, iar două autostrăzi importante – Transilvania şi Coridorul IV Paneuropean – tranzitează judeţul Sibiu.”

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *