Connect with us

Administrație

Taxe mai scumpe pentru un loc la căminul de vârstnici de pe str. Coşbuc

Odeta Veştemean

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Consilierii locali au aprobat în şedinţa din 31 ianuarie majorarea taxelor percepute la Căminul pentru persoane vârstnice de pe str. George Coşbuc.  Astfel, de la 1 februarie, vârstnicii care locuiesc aici vor plăti lunar 667 de lei, faţă de 497 de lei, cât a fost stabilită taxa lunară anul trecut.
 „În fiecare an, potrivit legii, este obligatorie recalcularea costului mediu lunar de întreţinere, luându-se în calcul cheltuielile cu persoana vârstnică în anul precedent. Cheltuielile sunt de tipul: cheltuieli de întreţinere şi funcţionare, hrană, echipament, cazarmament, obiecte de inventar, materiale sanitare şi altele, conform clasificaţiei bugetare specifice unităţilor subordonate administraţiei publice locale”, a declarat Cornelia Rotaru, directorul Căminului pentru persoane vârstnice.
Consiliul Local a stabilit creşterea alocaţiei de hrană de la 8,3 lei pe zi la 11 lei de persoană. De aceşti bani, oamenii vor primi 3 mese zilnic. Căminul de pe strada George Coşbuc are  în îngrijire 83 de  persoane, cu vârste cuprinse între 68 şi 94 de ani.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *