Connect with us

Administrație

Suporter găsit de jandarmi la meci, deşi avea interdicţie

Odeta Veştemean

Publicat

pe

jandarmi

Un tânăr sibian a fost găsit de jandarmi în arena sportivă, la meciul de baschet dintre CSU Sibiu şi Dinamo Bucureşti, deşi el avea interdicţie de participare la competiţii sportive pe o perioadă de 6 luni. Potrivit unui comunicat de presă transmis la redacţie, tânărul în vârstă de 22 de ani fusese sancţionat de jandarmi pentru „fapte care contravin spiritului de fair-play” şi expira în 10 zile.

Jandarmii i-au întocmit tânărului actele premergătoare începerii urmăririi penale, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de pătrundere în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie  pentru care s-a dispus interdicţia, dosarul său fiind  înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru continuarea cercetărilor. „Tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă şi de asemenea dispunerea măsurii de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 2 ani, care se adaugă la perioada pentru care s-a dispus iniţial măsura.” a declarat căpitan Alexandru Costea, purtător de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Sibiu.

Potrivit legii, persoanele care au interdicţie de participare la anumite competiţii, au obligaţia ca pe timpul desfăşurării jocurilor sportive pentru care s-a dispus măsura, să se prezinte la cel mai apropiat sediu al poliţiei, jandarmeriei sau poliţiei de frontieră. Neprezentarea la sediul respectiv şi identificarea în alt loc decât cel comunicat monitorului de securitate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau cu prestarea a 120-200 de ore activităţi în folosul comunităţii.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *