Acum citesti:
Bani și alimente de la Arhiepiscopie pentru Adăpostul de Noapte din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bani și alimente de la Arhiepiscopie pentru Adăpostul de Noapte din Sibiu

Oamenii străzii ce frecventează adăpostul de noapte din cartierul Turnișor au primit în această săptămână ajutoare constând în alimente, sucuri și dulciuri. Donațiile au fost făcute către cei 25 de locatari ai adăpostului, prin departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Delegaţia eparhială a fost formată din consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, inspectorii sociali pr. Tiberiu Kiss şi Marius Talmaţchi şi asistentul social Tudor Costea.
“Pentru noi este o datorie morală de a poposi la Adăpostul de Noapte, unde aceşti oameni sosesc mereu pentru a pune capul liniştit pe pernă. Este datoria noastră de a arăta că ne pasă de cei care sunt aflaţi în suferinţă, iar aceste binecuvântate prinoase aduse pentru oamenii de aici sunt un semn al comuniunii, al mângâieri sufleteşti, un gest făcut pentru ca suferinţele să fie mai uşor depăşite. Persoanele fără adăpost fac parte dintr-o categorie foarte vulnerabilă şi darul nostru este un semn al dragostei noastre faţă de ei. Credem că şi prin ajutorul nostru aceşti sărmani vor trece mai uşor peste lipsa casei, a familiei şi a hranei, care lasă răni adânci în suflete”, a declarat pr. Ciprian Cândea.

Facturile adăpostului, plătite până în luna martie de Arhiepiscopia Sibiului

Pe lângă ajutorul oferit oamenilor de la Adăpostul de Noapte, ÎPS Mitropolit Laurențiu Streza a decis ca din bugetul Arhiepiscopiei Sibiului să fie plătite toate cheltuielile de chirie și personal ale acestui centru, de la începutul acestui an şi până în prezent. Începând cu data de 1 martie, „Adăpostul de Noapte”, coordonat în prezent de organizația neguvernamentală Fundația Consorțiul pentru Dezvoltare Locală, va trece în subordinea Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei, urmând a fi finanțat integral din bugetul local. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, asistenții sociali sprijină în permanenţă această categorie de persoane defavorizate prin găsirea unui loc de muncă şi prin programe de ajutorare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.