13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Un medieșean îi cere premierului Cioloș să-l demită pe ministrul Tineretului și Sportului

Cele mai citite

 
Antrenorul medieșean Dorin Țichindelean îi cere premierului Dacian Cioloș demiterea ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă. Motivul supărării lui Țichindelea este decizia ministerului de a tăia finanțările pentru cele 11 federații de arte marțiale, câte există la ora actuală în România. Cele 11 federații numără aproximativ 30.000 de sportivi. Mai jos redăm integral scrisoarea medieșeanului Dorin Țichindelean adresată premierului Dacian Cioloș.
Scrisoare adresata Primului Ministru!
Domnule Prim Ministru,
Nu credeam că mă voi simţi obligat, după 40 de ani de sport, să cer demisia unui ministru provenit din rândul sportivilor şi cu performanţe notabile ca sportiv. Eu am practicat 8 ani de fotbal la clubul Gaz Metan Mediaş, câţiva ani de rugby în Braşov şi de 38 de ani practic Karate-do. Nu am făcut niciodată distincţie între ramurile de sport practicate în sensul efortului fizic sau psihic depus, nici nu am considerat că un sport este mai important decât altul. Nu m-a interesat niciodată dacă acesta este sport olimpic sau nu. Eu am considerat întotdeauna, întâi ca sportiv şi apoi ca antrenor, că menirea cea mai importantă a sportului este aceea de a asigura ţării o populaţie sănătoasă, cu dragoste de viaţă, fericită şi care să poată performa în toate domeniile, atât sportiv, cât şi economic, social etc.
Sportul într-adevăr ne poate face o naţiune fericită şi sănătoasă!
A trebuit însă să vină Ministrul Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă care să ne înveţe că anumite sporturi sunt mai “speciale” decât altele, că anumiţi sportivi au dreptul la viaţă şi fericire iar alţii nu. Îi reamintesc doamnei Ministru că din cei aproximativ 65.000 de sportivi legitimaţi în România, peste 30.000 provin din artele marţiale, grupate în 11 federaţii. Pentru toţi aceşti sportivi artele marţiale înseamnă un mod de viaţă în care valorile principale sunt educaţia, sănătatea, onoarea, și respectul pentru ceilalţi. Toate aceste federaţii au avut un buget de 3,4% din total, deci jumătate din sportivii legitimaţi ai acestei ţări au beneficiat de 3,4% din bugetul alocat sportului. Aceasta, în timp ce sub oblăduirea doamnei Tocală bugetul baschetului s-a triplat, iar acum doamna Ministru Elisabeta Lipă a alocat 64.000.000.000 lei vechi canotajului, sport care nu are 200 de sportivi legitimaţi în România. Despre performanțele din ultimii ani este bine să nu discutăm. Acum doamna Ministru a ucis de tot artele marţiale, oprind orice finanţare către toate federațiile de profil. Celor 30.000 de sportivi legitimaţi li s-a luat astfel dreptul la sănătate şi fericire. Eu consider că acest gest este o crimă odioasă la adresa poporului român.
Deci, domnule Prim Ministru, demiteţi un astfel de om cât mai repede pentru a nu-şi arunca umbra incompetenţei şi asupra guvernului. Numiţi un ministru care să iubească sportul în general, care să prezinte proiecte de dezvoltare a sportului, pentru ca acesta să-şi poată îndeplini principalul rol, acela de a contribui la sănătatea şi fericirea românilor. Nu trebuie să fii un mare campion ca să fii un bun ministru. Altele sunt calitățile necesare.
Şi apropo!! Doresc să cânt imnul României ori de câte ori voi considera că această ţară merită să fie iubită.
Dipl. Ing. Tichindelean Dorin
Antrenor emerit
6 Dan Karate Shotokan

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect