1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Sibiul nu va participa la Târgul de Turism al României

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Primul oraş românesc care a reuşit să atragă un milion de turişti în 2007, anul în care a fost Capitală Culturală Europeană, municipiul Sibiu, va lipsi de la Târgul de Turism al României, organizat în perioada 14-17 martie 2013, la Romexpo în Bucureşti, informează Agerpres.

 

„Sibiul nu va avea un stand propriu. Vor fi câţiva reprezentanţi ai Primăriei Sibiu care vor merge la Romexpo doar pentru contacte”, a declarat miercuri pentru AGERPRES Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Absenţa Sibiului de la Târgul de Turism al României nu este deloc explicată, în condiţiile în care acest municipiu a fost partenerul României, la Târgul de Turism de la Viena şi a fost prezent şi la Târgul de Turism de la Berlin. Zecile de mii de turişti români aşteptaţi la Târgul de Turism de la Romexpo nu vor putea vedea nici oferta turistică a municipiului, nici pe cea a judeţului, în condiţiile în care sunt aşteptaţi aici 35.000 de vizitatori şi vânzări de circa 12 milioane de euro pentru operatorii de turism.

După ce a anunţat că anul 2013 stă la Sibiu sub brandul turistic ‘Sibiu Smart’, Primăria Sibiu nu îşi prezintă românilor, la primul târg de turism autohton, din acest an, nici măcar acest program cultural, care ar trebui să atragă mai mulţi turişti decât în 2012, ‘anul cu cei mai mulţi turişti’ de când este primar Klaus Iohannis. 

„Anul 2012 a fost anul cu cei mai mulţi turişti de când sunt eu primar la Sibiu”, a declarat recent, edilul şef al Sibiului.

Tendinţele de creştere a numărului de turişti la Sibiu se observă din sumele încasate din taxa hotelieră pe 2012, conform Biroului de promovare în cultură şi turism din cadrul Primăriei. Astfel, analizând încasările din ultimii opt ani, se poate afirma că numărul de înnoptări are o tendinţă crescătoare. 

Nici judeţul Sibiu nu va fi promovat la Târgul de Turism de la Romexpo (Bucureşti) de către Consiliul Judeţean, deşi una dintre priorităţile declarate de preşedintele CJ, Ioan Cindrea, este chiar atragerea de turişti în judeţ, printr-un program în premieră, ‘Zilele culturale ale judeţului’.

„Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu nu participă la Romexpo”, a declarat pentru AGERPRES Ioana Nica, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Sibiu.

Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu este o asociaţie a Consiliului Judeţean Sibiu, cu sediul în acestă instituţie şi finanţată în procent de 90% de CJ, care are ca scop tocmai promovarea turistică a judeţului. 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect