Connect with us

Administrație

32 de km de drumuri judeţene au intrat în lucru

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

drum asfaltat

În cursul lunii martie au fost reluate lucrările la 6 drumuri judeţene şi la 6 poduri, care însumează aproximativ 32 km. Pe DJ 105 P limită judeţ Braşov-Arpaşu de Sus-Cârtişoara (cu o lungime de 7,5 km) lucrările sunt preconizate să se finalizeze în această toamnă. În cadrul proiectului se modernizează şi 3 poduri: două peste pârâul Arpăşel şi câte un pod peste pârâul Seaca şi pârâul Cârţişoara.

O altă investiţie vizează DJ 106A zona pavată, în lungime de 1,5 km. Lucrarea ce se execută în centrul comunei Răşinari, este realizată în proporţie de 85% şi se va finaliza în luna iulie. În această săptămână, au început lucrările pe DJ 104G Săcădate-Nucet-Cornăţel-Roşia-Nou, cu o lungime de 18,9 km. Execuţia lucrărilor se va întinde pe o perioadă de aproximativ 3 ani. Starea prezentă a acestui drum este foarte rea, fiind întreruptă practic legătura între Valea Hârtibaciului şi Valea Oltului. Datorită acestei investiţii a Consiliului Judeţean Sibiu se va asigura o legătură viabilă între Valea Oltului (Avrig) şi Valea Hârtibaciului, spre Cornăţel. 

Alte 3 drumuri în lucru

Un alt tronson vizat este DJ 141B km şi podul nou în Richiş (comuna Biertan), cu o lungime de 3,9 km. Investiţia se va termina în acest an. Acest drum este foarte important pentru scurtarea circuitului turistic între Moşna-Richiş-Biertan-Dumbrăveni-Sighişoara, legând cetăţile săseşti de pe Valea Hârtibaciului cu Biertanul care, de 10 ani, figurează pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, au început lucrările şi pentru  DJ 106J intersecţie cu DJ106A-Gura Râului-int.DJ106M în lungime de 4,9 km. Acest drum va fi finalizat la sfârşitul lunii iunie şi este considerat a doua centură a Mărginimii, după DJ 106 D Răşinari-Poplaca-Orlat. Prin modernizarea acestui drum se va scurta traseul pentru Păltiniş, din Orlat-Gura Râului-DJ 106 , evitând Răşinarul, o comună cu drumuri foarte înguste din cauza amplasării clădirilor. În fine, DJ 105D intrare Săsăuşi-Chirpăr-Vărd-intrare Agnita, în lungime de 16,2 km, va avea şi în acest an parte de lucrări importante.. Acest drum leagă oraşul Agnita de Valea Oltului, prin zona Arpaş. Conform contractului, execuţia acestui drum se întinde pe o perioadă de trei ani, urmând a fi finalizat spre sfârşitul anului 2015.

Drumuri noi, poduri noi

În paralel, se execută lucrări de construire a 3 poduri. Două dintre acestea sunt situate în zona de nord a judeţului, pe DJ 141 la km 6 + 600 peste pârâul Nemşa şi la km 6+ 700 peste pârâul Moşna, iar lucrările vor fi gata la începutul lunii iunie. Vechile poduri, construite în anul 1962, au fost demolate. Al treilea pod este cel situat peste pârâul Nou pe DJ 105 D km 9+450 Arpaşu de Jos-Agnita, construcţie care era absolut necesară din caza creşterii traficului şi a tonajului autovehiculelor care tranzitau acest drum. Podul va fi terminat la sfârşitul lunii august. În urmă cu câţiva ani, podul de la Nou Român s-a deteriorat din cauza precipitaţiilor abundente şi s-au amenajat în apropierea lui două podeţe provizorii. Noul pod este construit pe vechiul amplasament şi are o lungime de 41,60 m şi o lăţime de 11 m, din care partea carosabilă măsoară 7,90 m. „Prin aceste investiţii spre care am alocat sume generoase din bugetul judeţului, ne dorim să creştem accesibilitatea zonelor incluse în modernizare, aspect care va conduce la dezvoltarea economică şi turistică”, susţine Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *