fbpx
Acum citesti:
Peste 376.000 de alegatori in judet
Intreg articolul 2 minute de lectura

Peste 376.000 de alegatori in judet

Două persoane și-au depus deja candidatura pentru funcția de primar al municipiului Sibiu. Este vorba despre Matei Ana Alexandrina, candidat independent, și Fodor Astrid Cora, din partea FDGR.

Oficialii Biroul Electoral Municipal (BEM) Sibiu au precizat că deocamdata niciun partid nu a depus liste de candidați pentru Consiliul Local Sibiu. În schimb, la Biroul Electoral Județean (BEJ), au fost depuse candidaturi pentru Consiliul Județean Sibiu din partea FDGR și UNPR. Fiecare formațiune politică a depus o listă cu câte 42 de candidați.

Potrivit calendarului alegerilor locale din 5 iunie, depunerea candidaturilor se poate face până în data de 26 aprilie. Urmează apoi o perioadă în care se pot depune contestații, iar din 4 mai candidaturile rămân definitive. În 3 mai trebuie comunicate către Prefectură semnele electorale în vederea imprimării lor pe buletinele de vot, iar până în 7 mai trebuie stabilită, prin tragere la sorți, și ordinea pe buletinele de vot. În 5 mai se stabileasc locurile pentru afișajul electoral, iar campania electorală va începe în 6 mai și se va încheia în 4 iunie, ora 07:00.

Autoritățile au stabilit și numărul de alegători care sunt așteptați la urne pentru alegerea reprezentanților administrației locale. Potrivit reprezentanților BEJ, în județul Sibiu sunt trecuți pe listele electorale permanente 376.975 de alegători, dintre care 143.091 sunt în municipiul Sibiu.

Scrutinul se va desfășuta, în 5 iunie, între orele 07:00 și 21:00.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.