Connect with us

Administrație

Aproape 9 000 de sibieni au cărţile de identitate expirate

Odeta Veştemean

Publicat

pe

CI

Serviciu de Evidenţă a Persoanelor îi atenţionează pe sibienii care au cărţile de identitate expirate să şi le reînnoiască. Potrivit statisticilor,8 802  cetăţeni din Sibiu şi din cele 10 comune arondate Sibiului au actele expirate. Grav este că peste 7 300 sunt expirate de mai mulţi ani.

 

“Prin urmare, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor îi invită pe cei care deţin cărţi de identitate, cărţi provizorii de identitate sau buletine de identitate expirate să solicite la ghişeele serviciului amintit preschimbarea respectivului act. Cetăţenii care posedă  acte de identitate  a  căror  termen de valabilitate este expirat sunt pasibili de amendă contravenţională între 40 şi 80 de lei.”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 Actele pentru preschimbarea cărţii de identitate pot fi depuse conform următorului program: în zilele de luni şi marţi, între orele 8.30-13.00, în zilele de miercuri între orele 10-13 şi 14 -17.30, în zilele de joi între orele 8.30-13.00 şi 14 -15.30, iar în zilele de vineri între orele 8.30 – 12.

Documentele necesare eliberării actelor de identitate sunt afişate la  avizierele din incinta sediului Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, din Bulevardul Victoriei nr. 1 – 3, în avizierul din pasajul subteran de lângă Magazinul Dumbrava, precum şi pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, secţiunea „Acte necesare”.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *