fbpx
Acum citesti:
Iata-i pe candidații pentru fotoliul de primar la Sibiu!
Intreg articolul 16 minute de lectura

Iata-i pe candidații pentru fotoliul de primar la Sibiu!

A început campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie. Candidații au la dispoziție o lună de zile să-și prezinte proiectele electorale, să participe la dezbateri și să încerce să obțină voturile alegătorilor. Cea mai mare bătălie este în municipiul Sibiu. 15 persoane au vrut să intre în cursa pentru fotoliul de primar, dar trei candidaturi au fost respinse din lipsă de semnături și un candidat s-a retras. În aceste condiții, bătălia se dă între cei 11 candidați rămași definitiv în competiția voturilor.

I-am rugat pe fiecare dintre ei sa spuna care considera ca sunt avantajele si dezavantajele pe care le au in aceasta cursa electorala, care este mesajul pe care-l transmit sibienilor, dar si care sunt principalele proiecte pe care le propun alegatorilor.

Sibiu 100% va prezinta candidatii pentru Primaria Sibiu, in ordinea in care si-au depus candidatura la Biroul Electoral Municipal.

matei - Copy

Ana Alexandrina Matei, candidat independent
Avantaje:
Atuurile mele au la bază educația primită în familie, având tatăl preot şi mama învăţătoare, apoi pregătirea profesională şi valorificarea ei într-o carieră didactică de peste 30 de ani, precum şi ca expert contabil şi auditor financiar. De câţiva ani conduc activitatea de audit la nivelul mai multor primării din judeţul Sibiu și am identificat în profunzime problemele cu care se confruntă o primărie.
Dezavantaje:
Nu mă bucur de o logistică de propagandă de partid. Prin urmare, mi-a fost imposibil să organizez o precampanie în care să fac cunoscute sibienilor principiile şi obiectivele mele în folosul municipiului Sibiu. Totuși, cu resursele pe care le poate avea un independent, am identificat doleanţele sibienilor și cred că pot veni cu soluții pentru rezolvarea lor.
Slogan:

Sunt un candidat independent, dependent doar de SIBIENI şi de LEGE!

Principalele proiecte:
Voi continua proiectele favorabile dezvoltării Municipiului Sibiu pe plan economic, cultural, educativ, astfel încât să duc mai departe cartea de vizită de prestigiu a orașului.
Sibiul nu înseamnă doar „centru istoric”. Dezvoltarea orașului trebuie să își urmeze cursul înspre cartierele sibiene, care au și ele nevoie de un aer proaspăt .
Ca un punct de schimbare, doresc sa ascult vocea cetățenilor în toate proiectele pe care le voi derula pentru dezvoltarea Municipiului Sibiu, pentru că ei sunt plătitorii de taxe și impozite.
Mesaj:
Am încredere că sibienii vor alege omul, și nu un partid politic. Omul Alexandrina Matei are în spate o experiență profesională incontestabilă ca profesor de contabilitate, expert contabil, auditor financiar, director educativ şi, nu în ultimul rând, ca diriginte. Omul Alexandrina Matei dorește să câștige încrederea alegătorilor sibieni prin prestigiul său profesional şi moral și prin viziunea asupra proiectelor care sunt necesare pentru Sibiu, și nu printr-o culoare politică. De aceea, votați Alexandrina Matei!

 

primar interimar Astrid Fodor - Copy

Astrid Cora Fodor, candidat FDGR

 

Avantaje:
Studiile în domeniul economic și administrativ, experiența profesională acumulată în funcții de conducere și de execuție, activitatea de 12 ani pe poziția de consilier local din partea FDGR, rezultatele obținute în funcția de viceprimar și în ultimul an și jumătate în funcția de primar interimar sunt atuu-rile mele cele mai puternice.

Dezavantaje:
Am ocupat funcții publice foarte vizibile, iar acest lucru rodează. Succesul, dar mai ales diversele dificultăți pe care le-a întâmpinat administrația orașului s-au răsfrânt și asupra imaginii mele.

Slogan:

O inimă pentru Sibiu!

 

Proiecte:
Modernizarea infrastructurii rutiere în toate cartierele, inclusiv reabilitarea tuturor străzilor de pământ
Modernizarea infrastructurii educaționale prin construcția de noi creșe, grădinițe și săli de sport, dar și prin extinderea unităților existente
Extinderea infrastructurii pentru agrement și sport (construcția unui complex de agrement și sport, amenajarea malurilor râului Cibin pentru agrement și promenadă, amenajarea zonei Lacul lui Binder, etc)

Mesaj:
Sibiul trebuie să își continue dezvoltarea ca locație economică, turistică și culturală, ca oraș modern și eficient, “verde” și responsabil în gestionarea resurselor sale. Din 2000, echipa FDGR a dovedit că poate să administreze orașul în favoarea comunității acestuia, dovadă fiind proiectele reușite și gradul actual de dezvoltare a Sibiului. Ne prezentăm din nou în fața sibienilor pentru a le cere încrederea pentru încă un mandat care ar asigura continuitatea proiectelor începute. Am pregătirea profesională, dar și experiența în funcția de administrator al orașului care mă recomandă și îmi dau încrederea că pot fi primarul Sibiului pentru următorii patru ani, că pot administra orașul alături de o comunitate implicată în realitățile sale.

 

galan - unpr - Copy

Daniel Galan, candidat UNPR

 

Avantaje:
Știu să-mi asum responsabilităţi.
Soluţiile şi ideile oferite trebuie să producă efecte în viața noastră de zi cu zi. Nu voi face doar promisiuni. Am încredere în promovarea imaginii, în creșterea încrederii și a respectului cetățenilor.
Dialog deschis cu cetățenii Sibiului.
Vin cu mesaje cu adresabilitate generală, atingând probleme specifice întregului oraş.

Dezavantaje:

Matematica alegerilor locale anunță o pistă electorală aglomerată. Se vor așeza asupra mea semne de întrebare, iar strategiile vor trebui să fie foarte convingătoare pentru evitarea deprecierii încrederii.
Pierderi de resurse materiale, financiare, fizice.
Costuri de imagine
Mediul de informare trebuie să vizeze avantaje pentru cetățeni, dar intimidarea pe rețelele de socializare este inerentă și sistemul de comunicare precum și cel de outdoor nu trebuie să fie agresiv.
Trebuie evitat votul alb care este votul de protest prin credibilitatea care trebuie implementată.

Slogan:

România câștigă Primăria

Principalele proiecte:
1. Continuarea investițiilor în spitalele din Sibiu, sprijinirea Consiliului Județean Sibiu pentru continuarea investițiilor în Spitalul Județean Sibiu și construirea unui nou spital.
2. Amenajarea a minim 30 de locuri de joacă pentru copii, construirea unui bazin de înot (cu fonduri guvernamentale și europene), nicio școală fără sală de sport.
3. Creșterea suprafețelor verzi din Sibiu, realizarea de locuri moderne de colectare a gunoiului menajer

Mesaj:
Succesul meu va depinde de alegerea înțeleaptă pe care o veți face!

 

 

ovidiu sitterli - Copy

Ovidiu Ioan Sitterli, candidat PSD

 

 

Avantaje:
Experiența de peste 18 ani în administrația publică locală, inclusiv cei patru ani în care am fost prefectul Județului Sibiu
Competența profesională, seriozitatea, corectitudinea, capacitatea de organizare şi muncă în echipă, spiritul de iniţiativă
Dezavantaje:
Nu consider că am.
Slogan:

Vorbele trec, faptele rămân!

Principalele proiecte:
1. Modernizarea tuturor cartierelor: infrastructură rutieră, locuri de joacă și de relaxare, terenuri de sport și spații verzi, parcări supraterane; reabilitarea Parcului Sub Arini și a stadionului municipal; elaborarea Codului moral al Sibiului, regulile fundamentale pentru buna convieţuire în cetate
2. Construirea de creșe și grădinițe, extinderea și modernizarea școlilor; construirea unui nou aşezământ cultural destinat spectacolelor de teatru, de muzică, de balet şi expoziţiilor de artă; reabilitarea muzeelor, înfiinţarea altora pe măsura trecutului istoric al Sibiului şi creşterea patrimoniului cultural.
3. Parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pentru dezvoltarea infrastructurii medicale şi organizarea centrelor de excelenţă; reabilitarea şi modernizarea în întregime a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Mesaj:

Cu toții suntem mândri de faptul că Sibiul a devenit un reper pe harta turistică a Europei. Însă noi, cetățenii acestui oraș, cei care plătim taxe și impozite aici, merităm condiții civilizate și în cartierele în care locuim. Sibienii au dreptul să știe cum sunt cheltuiți banii lor, să fie consultați pe fiecare proiect și să-i ceară primarului să facă investiții utile pentru ei și copiii lor. Primarul are obligația de a administra orașul exclusiv în interesul cetățenilor săi. Ca primar al Sibiului, nu voi fi stăpânul orașului, ci angajatul sibienilor.

zara copy

Ioan Ștefan Zară, candidat independent
Avantaje:
Tinerețe
Cinste
Hărnicie
Integritate
Transparență

Dezavantaje:

Tinerețea este și un dezavantaj deoarece, în ziua de astăzi, mulți nu-i iau în serios pe tineri, deși au foarte multe de spus.
Lipsa unui staff tehnic de amploarea celor deținute de partide.
Sunt foarte exigent în ceea ce fac.

Slogan:

Împreună ducem Sibiu mai departe

Proiecte:
1. Primărie deschisă – apropierea de cetățeni prin mutarea biroului primarului la parterul Primăriei, în actuala sală a Centrului de Informații pentru Turiști.
2. Construcția unui spital municipal, prin atragerea de fonduri europene, pentru a aduce la standarde civilizate serviciile de sănătate oferite sibienilor.
3. Creșterea numărului de spații destinate petrecerii timpului liber care să satisfacă nevoile copiilor, adulților și vârstnicilor. Așa asigurăm creșterea calității vieții familiilor din oraș.

Mesaj:
Sunt mândru că sunt sibian și îmi voi folosi toată puterea și priceperea pentru binele cetățenilor din municipiul Sibiu. E adevărat că sunt cel mai tânăr dintre candidați, dar tinerii sunt alternativa cea mai viabilă la clasa politică actuală, guvernată de grupuri de interese. Am vrut să mă țin departe de acestea, de aceea am și ales să candidez ca independent. Sper ca toți alegătorii să se regăsească în valorile pe care le promovez și să mă susțină.

R POP FINALA DEGETE - Copy

Răzvan Codruț Pop, candidat PNL
Avantaje:

Principalul meu avantaj în acest exercițiu electoral este echipa mea. Eu nu vreau postul de primar al Sibiului doar pentru palmares, eu vreau să muncesc în slujba cetățenilor. Toți liberalii care s-au alăturat proiectului meu pentru Sibiu și-au asumat strategia. Practic, conduc o echipă unită care are ca principal obiectiv dezvoltarea celui mai frumos oraș din România.

Dezavanteje:

Alegerile într-un singur tur sunt o provocare pentru mine și, în același timp, un dezavantaj. Este cunoscut faptul că în momentul de față prima șansă o are candidatul care ocupă simultan și funcția de edil. Ce pot eu să promit este că mă voi lupta pentru fiecare vot și voi încerca să conving fiecare sibian că merit să fiu alesul lui pentru următorii patru ani.

Slogan:

Sibiul pe mâini bune

Principalele proiecte:

„Sibiul tinerilor”, „Sibiul verde” și „Sibiul istoric” sunt trei proiecte importante din strategia mea de candidat. Începem cu tinerii, pentru care vrem spații de învățământ proprii, spații sportive noi și infrastructură culturală modernă. „Sibiul verde” urmărește reducerea deficitului ecologic al Sibiului și cuprinde un proiect prin care albia și malurile Cibinului să se transforme într-un drum de verdeață și lumină. „Sibiul istoric” prevede reabilitarea fațadelor clădirilor istorice, dar și reducerea numărului de cerșetori din zona centrală.

Mesaj:

Cunosc problemele orașului în cele mai mici detalii, îi știu punctele tari, dar mai ales punctele slabe. Îi cunosc istoria, însă vreau să scriu viitorul orașului pe care îl iubesc cu toată ființa mea. Îmi doresc să contribui semnificativ la dezvoltarea proiectelor de infrastructură, dar mai ales să inițiez altele noi. Experiența dobândită în instituțiile publice locale și naționale, dar și în mediul nonguvernamental, mă recomandă pentru funcția de primar al Sibiului. LĂSAȚI SIBIUL PE MÂINI BUNE!

 

Ovidiu Zeicu - Copy

Ovidiu Zeicu, candidatul PPU (social-liberal)

Avantaje:

Acestea sunt creionate, în primul rând, de generația din care fac parte. Am fost în permanență preocupat de problemele cu care se confruntă societatea în general și Sibiul în mod special, dar nu m-am implicat până acum atât de mult în a-mi spune punctul de vedere. Încerc să intervin credibil și consistent în schimbarea mentalităților privind politica și modul în care se poate face o administrație corectă și coerentă.
Dezavantaje:

Aș fi vrut să spun că nu consider că am dezavantaje, dar alegerile într-un singur tur nu-mi dau șansă egală mie, celui care fac parte dintr-un nou proiect politic, cu ceilalți candidați care fac parte din partide puternice si unde numărul membrilor duce la realizarea scorului electoral.
Slogan:

E timpul noii generații

Principalele proiecte:
1. Sibiul și pentru cetățenii lui, nu numai pentru turiști – mă refer aici, atât la atenția
pe care trebuie să o îndreptăm asupra cartierelor de la periferia orașului, cât și
la eficientizarea sistemului administrativ.
2. Susținerea sportului sibian prin programe și finanțări concrete .
3. Renovarea Palatului Copiilor, finanțarea activităților educative pentru copii, dar și susținerea talentelor prin programe bine structurate.

Mesaj:
Vin în fața alegătorilor cu încrederea că oferta mea electorală, bazată pe nevoile cetățenilor și garantată de doctrina umanistă a partidului, poate fi o cale spre administrarea transparentă și eficientă a municipiului nostru. Consider că în activitatea mea profesională, în viața personală și în relațiile interumane, am arătat voință, caracter și putere de muncă. Ambiția mea de român, este aceea de a demonstra că și Românul ales într-o funcție publică poate fi gospodar, cinstit și drept!

Ioan Gligor - Copy

Ioan Gligor, candidat PMP
Avantaje:

Avantajele mele în cursa pentru Primăria Sibiu sunt definite de experienţa pe care am acumulat-o în conducerea instituţiilor pe care le-am coordonat în calitate de comandant, director, administrator şi preşedinte; o bună comunicare cu colaboratorii care a condus la rezultatele pozitive în cariera mea şi experienţă în administraţie publică.

Dezavantaje:
Nu am, consider că sunt capabil să îndeplinesc toate cerinţele şi obiectivele propuse.

Slogan:
Voi decideţi, eu pun în aplicare

Principalele proiecte:
Printre obiectivele prioritare pentru Sibiu aş enumera:
• Transparenţă totală privind cheltuirea banilor municipalităţii, informarea permanantă a cetăţeanului, transmiterea online a şedinţelor Consiliului local;
• Reconfigurarea imediată a circulaţiei rutiere în Sibiu;
• Construirea cu orice preţ a unui spital monobloc pentru sibieni;
• Extinderea şi dezvoltarea spaţiilor de agrement;
• Atragerea de investitori, de fonduri europene pentru dezvoltarea oraşului;
• Finalizarea şi urgentarea proiectelor începute în Sibiu, urmărirea unei execuţii de înaltă calitate;
• Reanalizarea şi actualizarea Planului Urbanistic General, element director în strategia de dezvoltare a oraşului;
• Voi pune mare accent pe dezvoltarea şi susţinerea tuturor domeniilor: învăţământ, cultură, sport, religie;
• Menţinerea Sibiului în topul capitalelor culturale ale Europei.

Mesaj:
Dragi sibieni, va rog să veniţi la vot în număr cât mai mare, să analizaţi mapa profesională a fiecărui candidat, să vă informaţi despre ce a făcut fiecare candidat în cariera sa, ce rezultate a obţinut, cum a fost respectat în societate, cum şi-a respectat semenii şi dacă a dat dovadă de generozitate în relaţiile cu oamenii.
Vă rog să mai aveţi în vedere dacă cel pe care o să-l votaţi are disponibilitatea de a pune mai presus interesele generale faţă de interesele personale şi dacă este rezistent în faţa tentaţiilor negative. Vă respect şi cred într-un viitor mai bun al acestui oraş.

 

MARIUS POPESCU - Copy

Marius Popescu, candidat ALDE

Avantaje:
Numele meu este Marius Popescu. Sunt candidatul ALDE la Primăria Sibiu. Mă recomandă cinstea, corectitudinea, tinerețea, viziune pe termen mediu și lung privind dezvoltarea Sibiului. Sunt susținut de un partid nou, condus de Călin Popescu Tăriceanu și de Daniel Constantin. Sunt o persoană nouă pe scena politică și reprezint unicul partid autentic liberal din România – ALDE.

Dezavantaje:
Dezavantajul meu este un grad de notorietate ceva mai mic decât al contracandidaților mei. Acest lucru mă face să demonstrez sibienilor că sunt o persoană demnă de a ocupa funcția de primar al Sibiului.

Slogan:

Stradă, școală, spital

Proiecte:
Stradă: Trebuie fluidizat traficului în oraș, trebuie promovat transportul în comun ca soluție alternativă a deplasării cu autoturismul, exemplu marile orașe dezvoltate din lume.
Școală: Trebuie construite noi școli, grădinițe și creșe.
Spital: Promovez atragerea tinerilor doctori prin oferirea de locuinte subvenționate.

Mesaj:
Dragi cetățeni ai Sibiului, în ziua votului trebuie să vă gândiți că sunteți cei mai importanți, puterea este în mâna voastră. Votul vostru reprezintă viitorul!
Marius Popescu – Candidat ALDE la Primaria Sibiu

 

pitu - Copy

Lucian Gabriel Pițu, candidat PSRO
Avantaje:
Avantajele mele în cursa electorală sunt vârsta și experiența de a trăi în mai multe țări și pe mai multe continente pentru o perioadă mai lungă. Acest lucru m-a ajutat să văd, din punct de vedere social, mai multe culturi diferite ceea ce îmi conferă o viziune destul de largă în a înțelege necesitățile oamenilor.

Dezavantaje:
Actuala clasă politică ne-a creat tuturor celor care candidăm un dezavantaj major, mai bine spus, lipsa de încredere în clasa politică. Prin acest lucru, prezența la vot va fi una scăzută, iar cei care chiar doresc să aducă o schimbare în sistem, sunt din start dezavantajați.

Slogan:

Din inimă pentru Sibiu

Principalele proiecte:

1. Modernizarea Secției de primiri urgențe Sibiu (UPU Sibiu)
2. Reabilitarea străzilor din cartierele periferice ale orașului, astfel încât nu doar turiștii să beneficieze de drumurile bune care sunt în centrul orașului, ci și locuitorii care sunt nevoiți, în singura Capitală Culturală a României a secolului 21 să meargă acasă prin noroaiele de pe străzile de pământ.
3. Atragere de fonduri pentru reabilitarea școlilor din Sibiu și înfințarea mai multor azile de bătrâni, cu celeritate.

Mesaj:
Dragii mei sibieni, în calitate de sibian autentic, născut și crescut în Sibiu, aș dori să vedeți că nu vreau să fac promisiuni și nu vreau să vă împărtășesc povești pe zeci de pagini. Proiectele pe care doresc să le realizez sunt punctuale, de o necesitate maximă și trebuie implementate acum. Doresc să facem vocea sibianului auzită, astfel pot să vă înștiințez că ușa primarului va fi deschisă pentru cetățenii orașului, în fiecare săptămână.

 

eugenia florescu - Copy

Eugenia Florescu, candidat PRU
Avantaje:
Nu am făcut politică.
Cred în oamenii tineri, cu entuziasmul lor minunat și, deopotrivă, în oamenii în vârstă cu experiența acumulată.
Identific rapid și cu profesionalism cele trei componente ale corupției: ilegalitatea, nedreptatea și impostura .
PRU este format din oameni care respectă toate etniile și organizațiile lor politice, dar consideră supreme „valorile neamului, identitatea românească şi dreptul românilor de a fi pe acest pământ”.
Dezavantaje:
Ideea că în politică victoria unui candidat nu depinde de cine este și care sunt convingerile lui, ci de felul în care partidele mari sau alți candidați cu resurse financiare considerabile știu să utilizeze mass media pentru a manipula voința alegătorilor ;
Concentrarea geografică a alegătorilor unui partid mare care îi permite să conserve controlul exclusiv, chiar dacă a pierdut o parte importantă a susținătorilor săi.

Slogan:

Nu lupt pentru o funcție, lupt pentru sibieni și Sibiu

Proiecte:
Reîntegirea, conservarea și protejarea bunurilor proprietatea Sibiului (construcții, terenuri)

Reintrarea în legalitate în privința urbanismului, a organizării circulației autovehiculelor

Dezvoltarea economică a municipiului Sibiu, protecția socială și siguranța sibienilor
Mesaj:
După atâția ani de administrare neîntreruptă de căte matricea social-liberală-germană este necesar ca și în Sibiu să intervină sistemul democratic, iar sibienii să impună alternanța la administrarea și gestionarea patrimoniului orașului. Ofer sibienilor candidatura mea și angajamentul că nu voi pierde simțul datoriei, cinstea, respectul pentru lege și respectul absolut pentru dreptul altuia. Așez la dispoziție abilitățile și cunoștințele profesionale în lupta mea pentru drepturile sibienilor și ale Sibiului și nu mă voi abate de la principiile morale dobândite în familia mea de buni creștini. Este ceea ce am făcut în mulți ani ca magistrat și universitar. Este ceea ce voi face dacă sibienii vor dori să-mi arate încredere și mă vor vota.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.