6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Investiții majore în rețelele de alimentare cu apă și canalizare din localitatea Ocna Sibiului

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

            Ieri,  22 aprilie, la sediul Primăriei Ocna Sibiului a fost semnat  Contractul de lucrări “Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din localitatea Ocna Sibiului”, din cadrul Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu. 

 

Valoarea acestui contract este de 16.906.999,72 lei fără TVA iar firma desemnată câștigătoare este S.C. UNIVERSAL BUSINESS S.A. Sibiu.

Timp de 22 de luni se vor reabilita peste 10,5 km de conducte de alimentare cu apă.  Rețeaua de distribuție a apei potabile se va extinde cu 4,6 km iar cea de canalizare cu 14,6 km. Se vor construi 4 stații noi de pompare ape uzate și 845 m conductă de refulare.

Rețelele de alimentare cu apă potabilă existente la ora actuală în Ocna Sibiului sunt vechi, realizate începând din anul 1973, și într-o stare avansată de degradare din cauza agresivității solului salin asupra conductelor de oțel. Pierderile de apă sunt mari (aproximativ 45 %), numărul de intervenții necesare pentru remedierea defectelor este și el foarte mare, fapt care ridică foarte mult costul exploatării sistemului de alimentare cu apă.

În prezent, apele uzate colectate dintr-o zonă restrânsă a localității sunt deversate direct în râul Visa. Acesta prezintă un grad ridicat de poluare datorită deversărilor. 

Prin execuția lucrărilor prevăzute de Contractul de lucrări cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu își va îndeplini angajamentele asumate față de populația din zonă și anume de a furniza servicii de calitate și la prețuri corespunzătoare. Cei aproximativ 4.500 de locuitori din Ocna Sibiului vor beneficia de alimentare cu apă potabilă în condiții de eficiență și siguranță sporite. Realizarea unei rețele de canalizare ape uzate menajere va reduce gradul de poluare a râului Visa și a lacurilor din avalul localității Ocna Sibiului, contribuind astfel la sănătatea sporită a mediului și a populației din regiune.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect