13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

PNL a câștigat Primăria și Consiliul Local Mediaș. Numărătoare paralelă

Cele mai citite

Alegerile din 5 iunie 2016 au adus la Mediaș o premieră interesantă. Două dintre primele patru locuri ale clasamentului candidaților au adus doi independenți. Astfel, noul primar al Mediașului este liberalul Gheorghe Roman, care a obținut 6.759 de voturi, fiind urmat de social democratul Mihai Macaveiu cu 5.971 de voturi. Locul 3 a fost ocupat de candidatul independent Cristian Marian cu 1.139 de voturi, iar pe locul 4 s-a clasat un alt independent, Ioan Petrariu, cu 868 de voturi. Locul 5 i-a revenit candidatului Mișcării Populare, Alexandru Oltean cu 545 de voturi, iar pe locul 6 s-a clasat independentul Alexandru Pleșca cu 543 de voturi. Tot un independent a ocupat poziția a șaptea a clasamentului candidaților la Primăria Mediaș, Tiberiu Iacob, care a obținut 537 de voturi. Fostul viceprimar al orașului și candidat al ALDE, George Petrescu, a obținut 534 de voturi, iar candidatul Partidului România Mare pentru funcția de primar al orașului, Florin Sebastian Chețan, a primit 261 de voturi.
PNL a câștigat și Consiliul Local
Partidul Național Liberal Mediaș mai avea nevoie de un singur mandat pentru a avea majoritatea simplă în Consiliul Local Mediaș. PNL Mediaș a obținut 10 mandate de consilieri locali în urma alegerilor din 5 iunie, iar Partidul Social Democrat s-au ales cu un număr de 7 consilieri municipali. Partidul Mișcarea Populară și Uniunea Democrată a Maghiarilor din România au obținut câte două mandate de consilieri.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect