fbpx
Acum citesti:
Wiegand Fleischer, vicepreședinte CJ, din partea FDGR
Intreg articolul 3 minute de lectura

Wiegand Fleischer, vicepreședinte CJ, din partea FDGR

Directorul executiv al Clubului Economic German, Wiegand – Helmut Fleischer, va deține funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, fiind nominalizat de FDGR, și va face echipă cu Daniela Cîmpean (PNL), președinte, și un alt liberal care încă nu a fost nominalizat.

Conducerea FDGR Sibiu a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că formațiunea a decis că colaboreze la Consiliul Județean cu PNL, iar propunerea FDGR pentru postul de vicepreședinte care îi revine, este Wiegand – Helmut Fleischer.

Acesta are 40 de ani, este membru al Forumului German din anul 1990, este doctor în economie, predă la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și deține funcția de director executiv al Clubului Economic German. Wiegand – Helmut Fleischer a avut până acum și două mandate de consilier județean.

La conferința de presă au participat Astrid Fodor, care a câștigat funcția de primar al municipiului Sibiu, Paul Porr, aflat primul pe lista FDGR pentru Consiliul Județean, și liderul FDGR Sibiu, Martin Bottesch.

Paul Porr a fost întrebat de ce a renunțat la funcția de vicepreședinte al CJ Sibiu.
„Erau o serie de incompatibilități, în primul rând profesionale. Trebuie să fie un om mai tânăr, economist, pentru că acolo, în CL, vor fi oameni noi și sunt probleme tehnice, nu cred că au nevoie de un medic”, a declarat Paul Porr care este șeful Secției Clinice Medicală din Spitalul Județean Sibiu.

La rândul său, Astrid Fodor a precizat că postul de viceprimar care revine FDGR va fi ocupat de actualul viceprimar Corina Bokor.

În ceea ce privește cel de-al doilea fotoliu de viceprimar, care, după negocieri va reveni PNL, Fodor a preciat că ar vrea să fie ocupat de cineva cu „pregătire tehnică”.

”Eu aș dori să plecăm de la proiectele importante pentru Sibiu. În fața noastră stau foarte multe proiecte. Sibiul va fi câțiva ani de zile un semi-șantier și cred că este normal ca acest viceprimar să aibă pregătire tehnică. Ne-ar trebui cineva cu pregătire tehnică”, a declarat astrid Fodor.

Întrebată dacă-l preferă pe Virgil Popa, actualul viceprimar PNL, Fodor a răspuns: ”Eu nu zic că-l prefer pe domnul Virgil Popa. PNL are, cu siguranță, și alte persoane cu pregătire tehnică pe acea listă”.

Ea a făcut referire la faptul că Răzvan Pop, candidatul PNL Sibiu pentru funcția de primar al municipiului Sibiu care este și primul pe listă pentru Consiliul Local este istoric de meserie și s-ar potrivit mai bine în alte meserii.

De asemenea, cea de-a doua persoană de pe lista PNL – Mariana Brunchea – este economist, fiind nevoie de cineva cu studii tehnice.

Consiliul Județean Sibiu va fi format din PNL – 13 consilieri, PSD – 12 consilieri și FDGR – 8 consilieri.

Consiliul Local Sibiu va fi format din FDGR – 12 consilieri, PSD – șase consilieri și PNL – cinci consilieri.

Alte partide nu au obținut peste cinci la sută din voturile exprimate, nici pentru CL, nici pentru CJ.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.