5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Risc mare de producere a avalanselor la Balea

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Meteorologii au anunțat că riscul producerii avalanșelor în masivele Făgăraș și Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, adică „risc mare”. Avertizarea este valabilă până duminică la ora 20.00.
 
Potrivit centrului Meteorologic regional „Transilvania Sud” Sibiu, riscul producerii avalanșelor este mare – patru pe o scară de la unu la cinci –  în Munții Făgăraș și Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.
 
„Stratul de zăpadă nou depus este instabil, fără coeziune la stratul mai vechi, iar temperaturile extrem de scăzute vor menţine această stare a zăpezii, încetinind transformarea cristalelor. În aceste condiţii, se pot declanşa atât avalanşe spontane, cât şi la supraîncărcări slabe, pe numeroase pante suficient de înclinate”, anunță meteorologii.
 
Potrivit acestora, la altitudini mai mici riscul producerii avalanșelor este „însemnat”, adică de trei pe o scară de la unu la cinci.
 
Meteorologii anunță că la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 167 de centimetri, 50 de centimetri la Fundata, 45 de centimetri la Predeal, 31 centimetri la Sinaia şi 26 centimetri la Vârfu Omu. În zonele adăpostite şi pe văi sunt depozite însemnate de zăpadă şi sunt formate troiene.
 
Avertizarea meteorologilor intră în vigoare sâmbătă la ora 20.00 șI este valabilă până duminică la aceeașI oră.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect