19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Spitalul nu mai are datorii, doar…criză de personal

Cele mai citite

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are un nou consiliu director, care a fost prezentat, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta este format din Dr. Radu Chicea, pe postul de Director Medical, Ec. Mirela Tătaru, pe postul de Director Financiar Contabil, Ec. Pavel Bichicean, ca Director Administrativ și As. Pr. Mihu Andrei, ca Director de Îngrijiri. De asemenea, au fost „puse pe tapet” proiectele finalizate, cele în curs de finalizare și cele viitoare. Au fost punctate reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate Nr.1, a etajului II al Centrului Stomatologic Universitar, lucrările de reparații și igienizare la Secția Clinică Neurochirurgie, toate aceste lucrări fiind finalizate.

Pentru anul 2014, consiliul director spune că în anul 2014 va fi finalizată Clinica Stomatologică, Blocul Chirurgical. De asemenea, anul viitor Neurochirurgia va fi funcțională, dar și Secția de Fizioterapie 2, care va fi mutată în cadrul Spitalului de Psihiatrie. Se urmărește finalizarea secțiilor de infecțioase și de ORL. Până în anul 2015 va fi mărită și modernizată Unitatea de Primiri Urgențe. Toate termenele de finalizare a acestor lucrări vor trebui respectate, pentru că se urmărește împlinirea tuturor standardelor de acreditare. „Tot ceea ce facem, facem pentru îndeplinirea tuturor standardelor de acreditare ale spitalului. Noi vom avea o vizită de reacreditare în 2015. Pentru a îndeplini anumite standarde, noi trebuie să facem o serie de lucrări, atât pentru creșterea confortului pacienților, cât și pentru creșterea calității actului medical”, a declarat Vasile Spinean, managerul SCJU. În acest context au fost prezentate o serie de aparate de ultimă generație, achiziționate de spital. Printre cele mai importante se numără un sistem laparoscopic urologic, în valoare de 298.000 de lei, și o platformă electrochirurgicală destinată operațiilor chirurgicale complexe endoscopice și deschise, pentru secția Obstetrică Ginecologie, în valoare de 250.000 lei. 

Vestea bună este că s-a reușit stingerea datoriilor mai vechi ale Spitalului Județean,  datoria actuală de 1,6 milioane de lei încadrându-se în termenul legal de plată. Problema acută cu care se confruntă Spitalul rămâne însă cea a personalului, unde este în continuare nevoie de infirmiere și asistente. Prin urmare, conducerea spitalului a cerut deblocarea a 61 de posturi.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect