Connect with us

Zig Zag

Află când se va lansa Indiana Jones 5

Cristina Bălău

Publicat

pe

Indiana Jones este gata pentru noi aventuri, în ciuda vârstei înaintate a protagonistului (Harrison Ford are 74 de ani).

Anunţat de mai multă vreme, al cincilea titlu al seriei se va lansa pe 19 iulie 2019, dupa cum au anunţat studiourile Disney, într-un comunicat preluat de Daily Mail, citat de Cinemagia.

PUBLICITATE

„Indiana Jones este unul dintre marii eroi din istoria cinematografului şi suntem nerăbdători să îl readucem pe marele ecran în 2019”, a spus Alan Horn, preşedintele al studiourilor Walt Disney. În scaunul regizoral va reveni Steven Spielberg, iar printre producători se numără nume cunoscute ale seriei, precum Kathleen Kennedy şi Frank Marshall.

Ultima parte a francizei, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull a fost lansată în 2008 şi, în ciuda cronicilor slabe, a strâns o sumă considerabilă la box office – aproape 800 de milioane de dolari.

Pentru multi fani, întoarcerea la acţiune a lui Indy este surprinzătoare, mai ales după doza mare de radiaţii primită în Crystal Skull. Însă, cum producătorii nu au dezvăluit şi detalii legate de scenariu, avem de aşteptat până ce se va da startul filmărilor şi vor ieşi la iveală mai multe informaţii. Cert este, în acest moment, că de producţie nu se va ocupa şi George Lucas, fapt confirmat recent de scenaristul lui Indiana Jones 5, David Koepp.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zig Zag

3 exerciții simple pentru un corp lucrat

Publicitate

Publicat

pe

A venit vara, iar corpul lucrat este la modă în fiecare an. Acum, mai mult ca niciodată, bărbații au tendința de a-și etala musculatura definită. Dar ce te faci dacă vizitele rare la sala de forță, din timpul pandemiei și a sezonului rece, ți-au sabotat planurile de bodybuilding? Este momentul să treci la planul B. Mai exact, dacă nu ai timp de sală, să începi o rutină zilnică de exerciții simple dar cu efect pe termen lung. Nu ai nevoie neapărat de un echipament dedicat, dar alege un șort confortabil și un tricou din bumbac, care să absoarbă transpirația. Poți găsi un model potrivit în colecția de tricouri barbati de la Fashion Days.

Mulți dintre bărbați au impresia că doar antrenamentul cu greutăți poate da rezultate adevărate. Iar acest lucru este total greșit. Antrenamentele aparent banale, cu propria greutate a corpului, bazate pe exerciții de instrucție militară, sunt cele mai eficiente. Și le poți executa oriunde, fără vreun program special.

PUBLICITATE

Flotările

Acest exercițiu îți antrenează toți mușchii și te ajută să îți corectezi postura, mai ales dacă ești genul care petrece multe ore arcuit deasupra laptopului. Cu mâinile poziționate la 45 de grade față de corp, corpul drept, abdomenul și fesierii încordați, coboară cât mai aproape de sol și revino în poziția inițială, fără să relaxezi deloc mușchii.

Ca să diversifici, după ce ai terminat seriile de flotări clasice, poți continua cu flotări unilaterale.  Acestea implică mai multă tensiune pe un braț, apoi pe celălalt. Mai exact, cobori corpul mai mult spre stânga, apoi mai mult spre dreapta.

PUBLICITATE

Flotările paralele sunt un alt exercițiu din această gamă, care ajută la dezvoltarea tricepsului și a pectoralilor. Le poți executa folosind un scaun. Fixează brațele pe capetele scaunului și, cu picioarele întinse, sprijinite pe călcâie, coboară corpul cât mai aproape de podea și revino. Poți diversifica ținând tălpile pe podea și corpul mai aproape de scaun. Ai nevoie de încălțăminte care să îți susțină bine piciorul. Poți alege o pereche de adidasi de la Fashion Days.

Genuflexiunile

Acest exercițiu banal te ajută să lucrezi musculatura picioarelor, posteriorul și spatele inferior. Cu brațele întinse în față și spatele drept, coboară posteriorul până aproape de sol, apoi ridică. Deși par ușoare, aceste exerciții sunt foarte complexe. Iar dacă ți se par prea simple, poți alterna cu genuflexiunile pistol sau pe un picior. Din aceeași poziție, coboară șezutul până la sol ținând un picior întins în față. Vei vedea că nu e deloc simplu și vei transpira destul de mult.

PUBLICITATE

Planșa

Pare un exercițiu ușor, însă te asigur că nu este așa. Acest tip de exercițiu bazat pe izometrie lucrează intens mușchii core-ului care se contractă foarte mult în timpul perioadei de tensiune. Sprijinit pe antebrațe și vârfuri, menține abdomenul încordat pentru cât mai mult timp, fără a lăsa șoldurile să cadă. După ce depășești nivelul de începător, poți trece la avansați, încercând și ridicarea unui picior sau a unui braț în timpul perioadei de echilibru.

 

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Eveniment

Încă puțin și începe sărbătoarea științei

Raluca Buduşan

Publicat

pe

Pregătirile pentru deschiderea celei de-a patra ediții a sărbătorii științei sunt în plină desfășurare. Noaptea Cercetătorilor 2017 a mobilizat și în acest an echipele de cercetători, profesori, elevi, studenți și voluntari pentru a întâmpina cu bucurie sibienii. Întreaga lume universitară a fost cuprinsă de entuziasmul proiectării celor mai interesante și incitante evenimente dedicate unui public care nu a lipsit niciodată de la întâlnirea cu știința.

Reamintim sibienilor că sub genericul „Întâlnire cu știința”, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, cu sprijinul unor sponsori generoși și al instituțiilor media din județ, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a dedicat ziua de 29 septembrie 2017 unui adevărat maraton al cercetării, cu intenția de a propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător.

PUBLICITATE

Eforturile organizatorilor sunt concentrate pentru conturarea unui proiect strălucit, care să depășească performanțele înregistrate în anii precedenți. Programul Nopții Cercetătorilor 2017 este complex, include demonstrații tehnice, experimente culinare, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, vizite în laboratoare, încercări de redescoperire a istoriei, demonstrații de utilizare a unor piese de echipament militar antic, multiple jocuri și concursuri. Descoperirea tuturor activităților poate fi făcută printr-un tur al celor peste 100 de standuri, din locațiile Universității ”Lucian Blaga” și ale Cercului Militar Sibiu, după festivitatea de deschidere care va avea loc vineri 29 septembrie 2017, ora 15, în Aula ”Avram Iancu” situată în cadrul Facultății de Litere și Arte.

Noaptea Cercetătorilor 2017 va fi inaugurată cu premierea echipelor de tineri cercetători participanți la Concursul ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură”. Competiția adresată tinerilor cu imaginație, pasionați de știință și cercetare a generat și în acest an interesul tinerilor de toate vârstele. Concursul propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniile ştiinţific, tehnic și cultural, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări şi experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu. Premii generoase, în valoare totală de 10.000 de lei, vor fi oferite public proiectelor câștigătoare: premiul pentru fiecare categorie – gimnaziu, liceu, facultate; premiul premiul pentru echipa cu cel mai inovativ proiect; premiul pentru echipa cu cel mai bine realizat film de prezentare; premiul pentru echipa cu cel mai aplicativ experiment; premiul pentru cea mai amuzantă idee de proiect; premiul pentru cel mai popular proiect. Cadrul didactic care va avea înscrise cât mai multe echipe va fi răsplătit cu Premiul ”Cel mai activ profesor”.

Avem convingerea că Noaptea Cercetătorilor 2017 va fi un succes. Considerăm că speranțele sunt îndreptățite deoarece experiența organizării evenimentului demonstrează că Noaptea Cercetătorilor 2017 este așteptată, publicul sibian fiind deja cucerit de toate acțiunile organizate într-o atmosferă neconvențională, cu momente de excepționale, inedite, pentru adulți, tineri și copii fascinați de lumina științei care prinde strălucire prin eforturile susținute ale echipelor de cercetare. Programul activităților și harta locațiilor pot fi accesate AICI.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Dezvoltare personală

5 copii au nevoie de o casa. Foto/Video

Raluca Buduşan

Publicat

pe

Minodora Haiduc are 31 de ani, 5 copii și foarte mult curaj. Cu inima bătându-i de să-i spargă pieptul, cu un sentiment de incertitudine și cu pruncul de 5 luni în brațe, a intrat pe ușa redacției. Avea un singur gând. Să treacă peste toate prejudecățile, temerile și să ceară ajutor pentru copiii ei, pentru soțul ei, pentru ea. De când s-a căsătorit, stă alături de soțul ei numai în chirii. Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii, însă, deși au muncit mult, nu au reușit să-și cumpere o casă. Acum au o bucată de pământ și nicio posibilitate financiară de a ridica un imobil. În luna mai le expiră contractul de chirie și vor fi nevoiți să părăsească locuința.

Noi avem puterea de a-i ajuta să se mute în casa lor și nu într-o altă chirie. Eu spun să ne dechidem sufletele și să le citim povestea.

PUBLICITATE

Minodora și Ciprian Haiduc s-au căsătorit în anul 2004, din dragoste. Se cunoșteau de mult, se iubeau și se respectau. În anul 2005 a venit primul copil, Lorena, o fetiță minunată. Un an mai târziu cea de-a doua fetiță, Lavinia și în 2008 Luisa. Primul dintre băieți, Ionatan s-a născut în anul 2011, iar mezinul Timotei anul acesta, în luna aprilie. Fetele sunt eleve la Liceului de Artă din Sibiu. Lorena suferă de osteoporoză imperfectă (boala oaselor fragile) și scolioză, însă asta nu a împiedicat-o să studieze desenul și să viseze că într-o zi va juca baschet. Lavinia studiază cu pasiune vioara, iar Luisa pianul. Ionatan este acum în clasa pregătitoare. Toți copiii au rezultate extraordinare la școală, iar cei doi părinți sunt cum nu se poate mai mândri. Pentru ei muncesc și fac tot posibilul să nu le lipsească nimic.

Și eu și soțul meu provenim din familii modeste. Am muncit de mici. La 13 ani vindeam ziare. Știm ce sunt lipsurile. Din cauza lor eu nu am terminat școala, am făcut doar 10 clase, iar soțul meu, pentru că nu a avut bani, nu s-a putut specializa pe meseria lui de bază. Acesta este principalul motiv pentru care ne zbatem. Copiilor să nu ne lipsească nimic”, povestește dârză Minodora.

Nu stă în firea lor să se plângă. Față de restul lumii par o familie obișnuită, însă în interior grijile și neputințele îi macină. Anul trecut mama Minodorei a murit. Apartamentul în care a trăit a fost vândut, iar banii împărțiți între ea și sora ei. Și-au cumpărat o bucată de pământ, au făcut toate actele necesare, au făcut planurile unei căsuțe, însă pentru atât le-au ajuns acei bani. Visul lor este să reușească să ridice o casă în care cei 5 copii să aibă spațiul necesar să-și dezvolte caracterele și pasiunile. Au pus pe hârtie, au socotit, au căutat tot felul de soluții, însă le este imposibil. Suma de care au nevoie este mult prea mare pentru ei.

PUBLICITATE

În mai rămân, din nou, fără casă

În luna mai a anului 2018 le expiră contractul de închiriere și trebuie să se mute.

Frustrant este că atunci când stai în chirie ești la mâna proprietarului. În cazul nostru, în luna mai, trebuie să eliberăm apartamentul. Când ne-am mutat aici era doar o masă. Toată mobila ne-am cumpărat-o noi. Vă dați seama ce înseamnă acum să ne mutăm cu toată acestă mobilă, cu cei 5 copii în altă chirie, și apoi în alta? Am tot citit în ziarul dumneavoastră cât de inimoși pot fi oamenii și știu să se ajute între ei. Așa mi-am făcut curaj, în primul rând pentru copiii mei. În Sibiu sunt 147 de mii de locuitori. Dacă 5% dintre ei ne-ar întinde o mână, am reuși să avem un imbold și până în mai să ne ridicăm casa”, spune cu lacrimi în ochi Minodora.

PUBLICITATE

Nu este ușor ce are de făcut, dar micuțul din brațele ei îi amintește de ce trebuie să țină fruntea sus.

Ciprian, soțul ei este taximetrist de șase ani. Deși nu i-a plăcut această meserie a fost nevoit să o practice. Minodora, între concediile de maternitate, a lucrat în brutării, în fabrică, în florării și ultima oară la o creșă. Niciodată salariile lor nu au fost suficient de mari pentru un credit bancar. Au încercat și pentru un ANL, însă au locuit mereu în chirie, iar în fiecare an dosarele ANL se actualizează. Nu mereu proprietarii i-au ajutat să aibă actele necesare și s-au descurajat. Acum, pe lângă indemnizație, familia beneficiază de o alocație suplimentară de la Primărie de aproximativ 300 de lei, iar două dintre fete beneficiază de o bursă de merit A.U.A.N, bursă pe care o folosesc exclusiv pentru nevoile educative ale fetelor.

Putem face și noi un calcul simplu și ajungem la aceeași concluzie. Niciodată nu vor avea bani să-și ridice o casă. Până acum s-au descurcat singuri, așa cum au putut, însă, acum sunt îngenunchiați. Visul lor este foarte aproape! Au nevoie să le întindem o mână, iar noi avem nevoie să vedem 5 copii fericiți.

PUBLICITATE

Pentru donații:

Banca Transilvania – Haiduc Minodora Sabina

Cont Euro – RO15BTRLEURCRT0152575801

PUBLICITATE

Cont Ron – RO65BTRLRONCRT0152575801

PUBLICITATE
fb9b2184-4fa4-4967-aba7-ce2626661d07
ca802e54-4184-484b-a397-04a5b84c5119
6cd19a32-d7cf-4b4c-b05f-392b35fab898

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE