Connect with us

Social

Ajutor pentru sibienii aflați în dificultate: „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”

Avatar

Publicat

pe

Oamenii sărmani din județul Sibiu vor fi sprijiniți de către biserici și mănăstiri în urma derulării unui proiect al Arhiepiscopiei Sibiului.

Toate parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sibiului sunt implicate într-un nou proiect social intitulat „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”. Prin acest proiect filantropic, în locaşurile de cult vor fi aşezate cutii pentru donarea de alimente neperisabile care vor fi împărţite mai apoi persoanelor nevoiaşe. Credincioşii au posibilitatea să participe astfel la campania de colectare de alimente neperisabile care să ajungă la familii grav afectate social în această perioadă.

PUBLICITATE

Proiectul filantropic „Cămăruţa milosteniei” va fi implementat constant în bisericile din Arhiepiscopia Sibiului, nu doar în posturi sau în perioada marilor sărbători, pentru ca semenii aflaţi în nevoie să aibă în permanenţă ajutor din partea credincioşilor. Preoţii şi voluntari din parohii vor înregistra alimentele donate şi le vor duce periodic la un centru de colectare la nivelul fiecărui protopopiat. Centrul protopopesc se va ocupa de primirea, înregistrarea şi mai apoi împărţirea alimentelor tuturor beneficiarilor aflaţi în evidenţă. La Sibiu, colectarea şi împărţirea acestor alimente se va face prin reprezentanţii Departamentului social-filantropic.

PUBLICITATE

Social

DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali profesioniști

Avatar

Publicat

pe

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu continuă campania de recrutare a asistenților maternali profesioniști.

Pentru a deveni asistent maternal profesionist trebuie îndeplinite câteva condiţii. Astfel, doritorii trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să aibă domiciliul în judeţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative, iar prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;

De asemenea, este necesar să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, să aibă minimum 8 clase și să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate;

În acest an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu a angajat 13 asistenți maternali pe proiectul TEAM UP și își propune până la finele lui 2021 să își atingă obiectivul de 15 asistenți maternali profesioniști angajați Până în prezent în cadrul proiectului s-a reușit angajarea a 43 de asistenți maternali profesioniști.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibi își propune prin intermediul proiectului TEAM UP, care se va derula până la sfârșitul anului 2023, extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu 60 de persoane și formarea profesională tuturor asistenților maternali angajați în cadrul instituției.

Pentru mai multe informații cu privire la condițiile care trebuie a fi îndeplinite, cât și pentru a fi consiliați de specialiști, cei interesați trebui să se adreseze Serviciului Management de Caz pentru Asistență Maternală din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, strada Mitropoliei numărul 2.

CITEȘTE MAI MULT

Social

Acțiune civică de curățenie pe Valea Luminoasă din Cisnădioara. „Turiști, bicicliști, iubitori de natură, sunt așteptați să ni se alăture!”

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Împrejurimile localității Cisnădioara vor fi din nou în atenția localnicilor, care organizează frecvent acțiuni de curățenie, strângere a gunoaielor lăsate în urmă de turiști. Acum este rândul zonei cunoscute sub numele Valea Luminoasă, care va fi curățată sâmbătă, 18 septembrie.

„Membrii comunității Cisnădioara se adună din nou sâmbătă, 18 septembrie între orele 09.00 – 11.00 pentru o nouă acțiune de curățenie a localității în care locuiesc”, ne-au precizat locuitorii din această localitate care formează un grup de inițiativă.

Ei spun că s-au mobilizat în această vară și au organizat mai multe acțiuni de curățenie a localitătii, dar au constatat cu satisfacție că mesajele și apelurile lor, inclusiv afișele cu îndemnuri la păstrarea curățeniei au avut ecou în rândul turiștilor. „Am constatat cu bucurie că mulți oameni sunt sensibili și răspund pozitiv îndemnului de a-și strânge gunoiul la plecare de la picnic/grătar”, spun cei din Cisnădioara.

Următoarea acțiuni programată de grupul de inițiativă este pe VALEA LUMINOASĂ, unde se va curăța vechea groapă de gunoi a satului, de pe strada Râului (loc întâlnire podul de la intersecția străzilor Râului cu valea Argintului) și, de asemenea, o altă echipă va curăța drumul din pădurea spre Cisnădioara (loc întâlnire stația de autobuz de la intrarea pe str.Mărului – strada cu Apfelhaus).

„Având în vedere că acest drum este parcurs nu doar de membrii comunitătii ci și de turiști, bicicliști iubitori de natură și frumos, facem apel la cei care doresc să participe să ni se alăture. Contribuția fiecăruia contează!”, transmit cei din Cisnădioara, în dorința de a atrage alături de ei și pe cei care frecventează zona și doresc să participe la acțiunea de curățenie.

Mesajele pe care le transmit participanții la curățenie sunt unele de încurajare: „Principiul după care ne-am ghidat la toate acțiunile organizate până acum a fost «nu există vremea rea ci doar îmbrăcămintea nepotrivita!»”

Toți cei care doresc să participe la acțiunea de curățenie de pe Valea Luminoasă, sâmbătă, 18 septembrie, sunt așteptați cu saci și mănuși, oferite de Primăria din Cisnădie. Mașinile Soma sunt pregătite pentru a ridica sacii strânși la finalul acțiunii.

CITEȘTE MAI MULT

Social

Proiect pentru integrarea economică şi socială a romilor din Târnava

Avatar

Publicat

pe

Un proiect de peste 15 milioane de lei este în derulare în comuna Târnava, grupul țintă fiind persoanele marginaliyate din localitate. Acesta se referă la integrarea economică și socială a locuitorilor de etnie romă, însumând peste 600 de persoane.

Consiliul Judeţean Sibiu este partener în proiectul cu finanțare europeană ”Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate Târnava”, derulat de Fundația Centrul European de Integrare a Romilor (liderul de proiect), alături de alți parteneri, respectiv Primăria Comunei Târnava și Liceul Tehnologic din localitate.

PUBLICITATE

Prin proiect se urmărește prevenirea părăsirii timpurii a școlii, prin programe de tip ”Școală după școală”, ateliere socio-educative și creative, informarea, consilierea și orientarea pe piața muncii a cât mai multor persoane și participarea acestora la cursuri de formare profesională în vederea reintegrării și ocupării pe piața muncii.

De asemenea, se are în vedere crearea a 70 de locuri de muncă și subvenționarea angajatorilor, îmbunătățirea condițiilor de locuire, prin reabilitarea a 10 locuințe precare, organizarea de acțiuni de educație civică – workshopuri lunare, seminarii și serate de film dedicate egalității de șanse – și de dialog cetățenesc pentru implicarea în dezvoltarea comunitară și consolidarea parteneriatului local.

Proiectul include și organizarea a 20 de campanii educative pentru tineri pentru prevenirea căsătoriilor timpurii și a comportamentelor deviante, sesiuni tematice în cadrul unei caravane de prevenire a îmbolnăvirilor – pentru tineri și familii axate pe educația sanitară, precum și mai multe acțiuni umanitare, prin oferirea de pachete igienico-sanitare, alimentare sau de cadouri de Crăciun pentru cei mici. În prezent, se lucrează la construcția și amenajarea Centrului Comunitar de Incluziune Socială din Târnava, care va oferi servicii sociale integrate tuturor romilor din comună și nu numai.

PUBLICITATE

Tot în cadrul proiectului vor fi organizate două ediții ale unui Festival dedicat romilor din Târnava – pentru promovarea șanselor egale prin cultură, a multiculturalității, a toleranței interetnice și a incluziunii sociale, prima ediție fiind programată în perioada 17-19 septembrie 2021.

De asemenea, unul din operatorii economici implicat în proiect organizează cursuri de calificare, iar în urma unui acord de parteneriat semnat cu AJOFM Sibiu au fost organizate și două ediții ale Bursei locurilor de muncă, la Căminul Cultural din Târnava, în anii 2019 și 2020.

În cadrul componentei de educație a proiectului, 250 de copii beneficiază de programul after school și de o masă caldă; tinerii au parte de serate de film, dedicate tematicii non-discriminare, de excursii educative în Sibiu (la Muzeul în aer liber), la Alba-Iulia și Târgu Mureș, ocazie cu care s-au bucurat atât de vizitarea unor obiective culturale și turistice, cât și de prezența la ședințele de Consiliu Județean Sibiu și de consilii locale din Ciugud, Ibănești și Dumbrăveni, cu scopul de a înțelege mecanismele europene de legiferare, inclusiv în domeniul apărării drepturilor omului.

PUBLICITATE

Proiectul include și organizarea a 20 de campanii educative pentru tineri pentru prevenirea căsătoriilor timpurii și a comportamentelor deviante, sesiuni tematice în cadrul unei caravane de prevenire a îmbolnăvirilor – pentru tineri și familii axate pe educația sanitară, precum și mai multe acțiuni umanitare, prin oferirea de pachete igienico-sanitare, alimentare sau de cadouri de Crăciun pentru cei mici.

Proiectul ”Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate Târnava” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Bugetul total al proiectului este de 15.047.569,18 lei, din care 12.598.383, 14 lei este finanțare nerambursabilă.

Contractul de finanțare a fost semnat în 16.02.2018, iar termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit până în luna martie 2022, față de cel inițial – 18.02.2021, motivat de restricțiile din perioada pandemiei, care nu au permis desfășurarea unor acțiuni din proiect.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE